Volkswagen Golf 7 - MKVII LED Dimlicht Koplamp Upgrade

Soms hebben we bij Hilox Lighting klanten waar we erg vrolijk van worden. Ruud is er daar één van. Deze klant is niet alleen erg enthousiast, hij voorziet ons ook van de nodige feedback. Ruud heeft al eerder een Hilox XTR kit geïnstalleerd Volkwagen Polo, en was erg enthousiast over het mooie resultaat en de krachtige lichtbundel. Reden genoeg voor ons dus om ook zijn laatste koplamp upgrade eens goed uit te lichten. De review voor de Golf 7 zie je hier.


Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Na de eerste installatie in de Volkswagen Polo ben ik zeer enthousiast geworden over de Hilox XTR Black Leds. Wat een kwaliteit en wat een licht. Belangrijk voor mij is dan ook voldoende licht op het wegdek te krijgen, zonder elke 300 uur nieuwe lampen te moeten aanschaffen. Het daarbij rekening houden met de medeweggebruikers door een goed lichtbeeld te behouden, spreekt natuurlijk voor zich. Ook is het verbruik (van 55W naar 28W) van de lamp wel zo prettig.


Hoe ging de installatie?

Helaas ben ik met auto's niet erg handig. Het installeren van een lamp in een Volkswagen MKVII is zelfs al voor de garage een probleem. Gelukkig mocht ik gebruik maken van de kennis van de hoofdmonteur, en na veel denkwerk hebben we gekozen voor het volledig verwijderen van de wielkastbeschermkappen. Daardoor is de fitting makkelijk te bereiken en hoef je niet (zoals aangegeven in de handleiding van VW) de hele lamp te verwijderen. Waar je wel rekening mee moet houden bij de Golf 7, zijn de volgende punten;


  • Regel een krik of brug waar je de auto op kunt zetten, werkt wel zo handig
  • Vergeet niet een eventueel benodigde adapter mee te bestellen
  • Omdat je verticaal werkt, helpt een stuk ductape om de fitting even vast te houden
  • Zorg ervoor dat de adapter goed in de fitting draait en sluit (gaat heel zwaar)
  • Stel je lampen daarna opnieuw af

Al met al was het een gepuzzel, maar het ging heel soepel.

Wat is er geïnstalleerd?i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de lamp van de LED losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien. Heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk maken.


Wat vind je van het resultaat?

Wat een super resultaat. Het rijdt toch echt zo veel fijner dan met standaard waxinelichtjes.


Volkswagen Golf 7 - MKVII LED Dimlicht Koplamp Upgrade

Heb je nog tips ?

  • Vergeet het aanschaffen van de eventueel benodigde adapters niet
  • Regel een brug
  • Lees je handleidingen eerst voor je aan de slag gaat
  • Ken je auto!

i

Geschikt voor alle Volkswagens

Wil jij ook zo'n Hilox LED dimlicht kit in je Volkswagen Golf of heb je een ander merk motor of auto? Dat kan, de Hilox XTR LED's kit passen in zo goed als elke auto: jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet perse 2 rechter handen nodig!) en een LED kit met de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.
i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED's of dit nog hetzelfde is.

Nog meer foto's van Ruud

Ruud: "Halogeen verlichting is toch niet wat je wilt in een auto tegenwoordig. Xenon en LED is niet alleen een trend, maar qua licht vele malen beter. Dus starten maar met die upgrade..."


LED Dimlicht Kit Hilox XTR Black 3600 Lumen
Rated 4,8/5 based on 21 reviews