De ideale hondendrol

poepende hond De ideale hondendrol

De juiste drol

Dat poep een belangrijk “ding” is weten we natuurlijk allemaal wel. Maar toen onze Leader of the pack me vroeg een blog te maken over dit onderwerp kreeg ik toch wat buikkrampen.
Maar het idee dat ik onze trouwe Barkz volgers in het ongewisse moest laten knaagde wat aan me, dus ik ben op onderzoek uitgegaan. Met een schep, stokjes, zakjes, kaplaarzen en wasknijpers ben ik gaan onderzoeken
wat nu de juiste hondendrol is. Ik zal je alles in geuren en kleuren vertellen..

De “saaie theorie” achter poep

Zonder dro.. eh grollen, poepen is belangrijk voor ons en onze viervoeters. Wanneer jouw maatje niet goed kan poepen of afwijkende drollen heeft kan het zijn dat je hond niet lekker in zijn/haar vel zit.
De ontlasting van onze honden bestaat uit onverteerbare voedselresten, bacteriën, cellen en (gal)kleurstoffen. Dit laatste zorgt trouwens voor de mooie bruine kleur.

i

Dat stinkt..

Volgens het CBS klaagt een kleine 19% over hondendrollen-overlast. Nu zijn wij ook geen voorstander van de stinkende uitlaat veldjes, maar poep naast de voordeur is ook geen pretje.
Zorg er daarom altijd voor dat je de uitwerpselen van je hond kunt weggooien. Zakjes vergeten? Vraag je mede wandelaars of ze misschien een zakje willen missen. Nu zijn wij persoonlijk meer voorstander
van elkaar even netjes aanspreken, maar voor de die-hards onder ons: Je kunt bij iedere gemeente eventuele overlast melden.

De top 6 verkeerde drollen

Tijdens het speuren ben ik in 6 type drollen gestapt waar ik je wat meer over wil vertellen.


 • De Reuzendrol: Wanneer je hond vaak poept (meer dan 2 keer per dag), of wanneer je door de hoeveelheid zakjes tekort komt heb je te maken met de Reuzendrol. De Reuzendrol kan voortkomen uit voeding die onvoldoende verteerd wordt.

  reuzendrol De ideale hondendrol

 • De Volkoren Drol: Ondanks dat bijna gezond klinkt, ziet de Volkoren drol er niet zo uit. De Volkoren drol is lichtbruin of geelachtig. De Volkoren drol komt veel bij honden voor waarvan de voeding niet in balans is, er zitten te veel granen in het voer. Honden die aan de light brokken zitten kunnen ook een wat lichtere kleur hebben dan honden met een Ideale drol.

  volkorendrol De ideale hondendrol

 • De Keuteldrol: Super schattig, wanneer je hondje keuteltjes poept, maar het kan erg ongemakkelijk voor je maatje zijn. De Keuteldrol onttrekt vocht, wordt harder en kan tot verstopping leiden. Heeft jouw hond hier last van? Dan zit er waarschijnlijk te veel Ruwe celstof in de brokken, het advies is daarom om in dit geval brokken te kopen met een lager percentage Ruwe celstof.

  keuteldrollen De ideale hondendrol

 • De Dunne poep: Daar sta je dan met je zakje.. Dunne poep is niet alleen vervelend voor het baasje, ook de hond kijkt vast wat ongemakkelijker dan anders. Dunne poep kan vele oorzaken hebben, ik som er wat op: Te veel voer, te veel verschillende soorten voer, accuut overstappen op nieuw voer, te koud water drinken of sneeuw “eten”.

  dunne poep De ideale hondendrol

 • De vette drol: De Vette drol is, niet verwarren met de vette-uitlgij-poep onder onze schoenen, wit of grijs van kleur. Wanneer jouw hond voeding krijgt met vetten die het lichaam niet kan benutten kan er Vette poep ontstaan.
  Ook diverse tussendoortjes zoals kauwbotten kunnen voor de klei-achtige drollen zorgen.

  vette drol De ideale hondendrol

 • De Spuitpoep: Deze stinkerd is er een om in de gaten te houden. Wanneer jouw maatje last heeft van extreme diarree is er waarschijnlijk meer aan de hand dan “de verkeerde voeding”. Ons advies is om met sproeipoep altijd even te bellen met de dierenarts.

  de spuitpoep De ideale hondendrol

And the winner is:

Door het grondige speurwerk ben ik dus op verschillende creaties gestuit, die me waarschijnlijk de rest van mijn leven achtervolgen. Maar het harde werk heeft er voor gezorgd dat we de ideale drol gevonden hebben!
De ideale drol is een compacte donkere drol die als het ware afbreekt tijdens het neervallen. Honden die de juiste brokken krijgen zullen deze mooie drol ongeveer 1 keer per dag hebben. ideale drol De ideale hondendrol

i

Tips

Raadpleeg altijd even de dierenarts als je twijfelt over de ontlasting van jouw hond. En zorg ten alle tijden voor vers en voldoende drinkwater.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat