Hoe onderhoud/ train ik mijn accu/ batterij?

Behandeling Li-ion Accu's

Het belangrijkste voordeel van de lithium-ion accu is de hoge capaciteit bij gelijke afmetingen van bijna alle accu typen. Ook heeft de li-ion accu geen last van het geheugen-effect. Bovendien is hij net als de NiMH accu vriendelijker voor het milieu.

Hoe behandel je je accu op de juiste manier?

Je kunt de capaciteit van de accu in stand houden door een correcte training. De uiteindelijke capaciteit van een accu is niet alleen afhankelijk van gebruik van hoogwaardige cellen; ook een goede ‘training’ is belangrijk.

Accu-training

Accu’s bereiken hun maximale capaciteit niet onmiddellijk na de eerste ladingsprocedure. Als je meteen de nieuwe accu in de dagelijkse toepassing gebruikt, wordt het aan het toeval overgelaten of de accu de maximale capaciteit bereikt. Door een correcte 'accu-training' wordt de capaciteit en de levensduur verhoogd. Een nieuwe accu moet ca. 5 maal bijna volledig ontladen en vervolgens volledig opgeladen worden.

Ontladen

Dit kun je doen door ingebruikname van je nieuwe MTB Led/ Led halsband. Dit hoeft niet perse snel achter elkaar te gebeuren, maar wel binnen 3 maanden; let er echter in ieder geval op dat je de eerste 5 keer de accu bijna geheel ontlaadt alvorens weer op te laden; zo bereikt de accu de maximale capaciteit; daarna kun je de accu opladen wanneer je wilt. Let op: gebruik uitsluitend je MTB Led om je accu te ontladen; geen ander lampje of iets dergelijks... dit kan je accu namelijk onherstelbaar beschadigen.

Tip: Probeer je MTB accu nooit langer dan 2 maanden te laten liggen zonder op te laden, en leg geen lege accu in de kast. Zet het bijvoorbeeld in je agenda als je het idee hebt de accu in de zomermaanden langer dan 2 maanden niet te gebruiken. Voor halsbanden geldt dat +/- twee wekelijks opladen volstaat.

Tip: Leg de accu bij voorkeur op een warme (kamertemperatuur) plaats weg, en niet in bijvoorbeeld de schuur. Dit bevordert de levensduur van de accu.

Op slecht onderhouden accu's wordt geen garantie gegeven, we geven wel garantie als een accu binnen 6 maanden defect gaat

Categories: LED Halsbanden LED Armbanden LED Verlichting Paard LED Fietsverlichting