Sloopbedrijf Hond & Co.

Bad dog Sloopbedrijf Hond & Co.
Help mijn hond is een Dogzilla!

Is jouw hond net een knaagdier, een wervelwind of sloopkogel? Dan heb je een serieus probleem. Onze Hera is het perfecte schoolvoorbeeld en de ideale inspiratiebron om hier eens verder in te duiken. Hera sloop in haar eerste maandjes enorm veel: Planten, kaarsen, kussens, dr eigen mand, de complete bank en zelfs glazen vazen (!) gingen eraan. Ik heb de antwoorden op de belangrijkste vragen opgezocht: Hoe komt het? Wat doen we verkeerd? En belangrijker, hoe pakken we onze furminators aan?

Daaaag lief hondje, vrouwtje is zó terug

En dan begint de ellende.. Je kunt je kont nog geen 5 minuten keren of je huis ziet er uit als een oorlogsgebied.
Er zijn diverse redenen waarom een hond de kiet sloopt, komen ze:

  • Verlatingsangst: De hond weet niet wat zijn of haar taak is, je doet de deur voor de neus dicht en daarmee sluit je de hond buiten de roedel.
  • Stress: De hond krijgt zo veel indrukken dat alles er op een gegeven moment een keer uit komt.
  • Tandjes komen door
  • Pure verveling

&^@)!#& Ga. Naar. Je. Mand!

Dat werkt schijnbaar averechts. Wanneer je boos wordt of de hond achterna rent met een kapot gevreten slipper denkt de hond waarschijnlijk: Jeeej! Aandacht! Spelen!
Dus hoe lossen we dit nu wel op? Welke manier is voor zowel de Tasmanian Devil als het wanhopige baasje geschikt? Ik zal de tips die ik gevonden heb geven.

slopende hond Sloopbedrijf Hond & Co.

Aanpakken die Wolverine

Verlatingsangst

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende reden waarom onze honden de boel aan gort knagen wanneer we weg zijn.

Hoe je het kunt herkennen:

Is jouw hond veel bij jou (dicht in de buurt)? Zeg je uitgebreid hoe lang je weg gaat, waarom je weg gaat en hoeveel je van hem/haar houdt? Doe je dan maar gewoon de deur dicht? Oops.. Waarschijnlijk voelt jouw hond zich de leider (misschien is hij/zij het stiekem ook wel), en in het wild wordt een leider nooit alleen gelaten! Ook al leeft jouw vriendje niet in het wild, je hond zal erg onrustig en gefrustreerd zijn, en uitgebreid zijn of haar tanden veilen aan de stoelpoten.

Oplossen:

Het is makkelijker op te lossen dan we denken, we moeten er alleen een beetje geduld voor op brengen. Ga je weg? Stuur je hond ruim van te voren al naar zijn of haar plaats/bench, laat de hond op zijn/haar gemak tot rust komen. Het belangrijkste is rust creëren juist voor je gaat. Het advies is om de hond in deze tijd te negeren, zo kunnen de hersenen kalm worden en zal de hond begrijpen wat er gaat gebeuren. Is de hond kalm? Doe dan pas het deurtje van de bench dicht. Hoe pijnlijk het voor ons baasjes ook voelt: Wanneer het tijd is om te gaan is het de bedoeling dat je de hond niet aanspreekt of aankijkt. De hond is kalm dus je bent ready to go.

Tip:

Bouw de tijdsduur die je weg bent langzaam op, zo kunnen jullie beide wennen aan deze nieuwe techniek.

Stress

Wanneer de hond langdurig stress heeft kan er dus sloop-gedrag ontstaan, dit probleem is vaak lastig te herkennen en daarom ook zo zielig voor de hond.

Hoe je het kunt herkennen:

De hond is erg moe, geïrriteerd, heeft dunne ontlasting en heeft zichtbaar spanningen bij andere honden.

Waar het vandaan kan komen:

Heeft de hond te veel energie die er niet uit kan? Voelt de hond spanningen in of om huis? Heeft de hond last van harde geluiden of angst voor een bepaald iets (onweer, vuurwerk)? Teveel impulsen om te verwerken kunnen stressvol zijn.

Oplossen:

Als je op basis van deze info het probleem denkt te weten kun je proberen de situatie aan te passen. Echter omdat stress erg vervelend kan zijn, kan het geen kwaad om eens contact op te nemen met de dierenarts.

Tandjes wisselen!

Net als ons wisselen de pups hun tanden. De oplossingen zijn vrijwel altijd hetzelfde: Geef ze een speciale pup toy waar ze op kunnen knagen of een speeltje dat even gekoeld is in de vriezer (hiervoor zijn speciale speeltjes te koop). Ook wel belangrijk, de pup-tandjes zijn scherp. Heeft jouw nieuwe aanwinst een speeltje gesloopt? Geef dan een nieuwe, zo voorkom je dat de hond losse stukjes speelgoed inslikt.

Pure verveling?!

Dan heeft je maatje te veel energie over. Zorg voor voldoende speeltjes, maak een extra grote wandeling of fiets een stukje met de hond. Zorg dat de hond lekker moe is wanneer je gaat.

schuldige hond Sloopbedrijf Hond & Co.

Toepassen

Voor zover de Barkz tips, we wensen je veel succes met het in toom krijgen van jouw coyote.
Heb je zelf nog handige tips? Laat het ons gerust weten!

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat