Wat zijn goede hondenbrokken?

frenchie met wortel Wat zijn goede hondenbrokken?
Brokken, wat is goed?

Diverse hondenbrok aanbieders hebben een nieuwe strategie: “Het beste voer voor jouw ras”.
Nu vroeg ik me af in hoeverre dat ergens op slaat, wij mensen hebben toch ook niet premium voer speciaal voor Nederlanders? Ik ken persoonlijk geen Nederlanders die allergisch zijn voor Frans stokbrood, Spaanse
gehaktballetjes, Italiaanse pasta, Duitse worst of Belgische chocolade.

Ondanks dat onze keuken is aangepast naar onze smaak, is Nederlands eten niet “beter” dan het eten in België.
Ik weet ook wel dat mensen niet met honden te vergelijken zijn, maar you hopelijk get the point.

Trends

Op dit moment zijn wij tweevoeters bezig met een ware “alles moet gezond zijn” hype. We eten super foods, drinken biologische thee en eten sla blaadjes rechtstreeks afkomstig van de boer.
Want stel je voor dat je iets naar binnen werkt wat met chemische troep is bewerkt?! En who am I to judge, misschien is het beter, misschien niet. De sceptische ik denkt echter “onze omaatjes en opaatjes zijn inmiddels de 70
gepasseerd zonder ook maar naar een goji-bes te kijken”. Hoe zit dat met onze viervoeters? Laten we ons bewust of onbewust sturen door de trends?

Behoeftes van de hond

Omdat ik graag open sta voor andere ideeën heb ik voor onze “dochter” Hera wat huiswerk gedaan. Want wat goed is voor ons, is vast ook goed voor de hond? Nee dus.
Na wat speurwerk te hebben verricht ben ik er achter dat er bepaalde hondenrassen zijn die wat gevoeliger zijn voor bepaalde ingrediënten.
Zo is graan voor sommige honden bijvoorbeeld wat lastiger te verteren, dit kan wanneer jouw maatje een allergie heeft erg vervelend zijn (krijgt bijv jeuk).

3 Soorten Barkz Brokken

Bij Barkz maken we slechts onderscheid in 3 brokken, voor Puppy’s, Volwassen honden, en actieve volwassen honden. Dit is vooral heel erg makkelijk en zo maak je niet snel een verkeerde keus.

krabbende hond Wat zijn goede hondenbrokken?

Barkz en de gevoelige hond

De fabriek waar onze Barkz brokken worden gemaakt bestaat inmiddels 85 jaar, in deze lange tijd hebben onze collega’s daar ook de nodige ontwikkelingen meegemaakt.
De feedback die de fabriek in de loop der jaren heeft gehad laat zien dat allergieën bij honden zeker voorkomen, maar niet zo vaak als wij waarschijnlijk denken.
Wat heel duidelijk naar voren komt is dat sommige honden(rassen) wel voorkeuren hebben, maar meestal ten opzichte van de grootte en vorm van de brok. Bij Barkz hebben wij daarom gekozen voor
het meest geliefde brokje wat door 95% van alle honden gegeten kan worden. Wij gaan er van uit dat alle nieuwe roedelleden zullen smullen met deze brok.
De Barkz brokken zijn 100% natuurlijk en voldoen aan de dagelijkse behoefte van de hond.

i

De Barkz ingrediënten

We hebben op dit moment bij Barkz 3 soorten brokken: Puppy, Adult & Senior en Active High Energy. Wil je precies weten welke ingrediënten er in de Barkz brokken zitten? Bij de producten staat het ingevuld.

Allergie

Ondanks dat bepaalde rassen gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten, wil het niet zeggen dat jouw hond per definitie een intolerantie heeft.
Denk je dat jouw hond allergieën heeft? Geeft je maatje veel over na het eten van bepaalde brokken of koekjes? Bespreek dit dan met de dierenarts, hij of zij kan vast stellen of er echt spraken is van een allergie. En wat altijd geldt: Houd je hond goed in de gaten. Kijk bijvoorbeeld naar de vacht, het gebit en en zelfs het gedrag. **

i

Barkz en allergieën

Bij Barkz hebben wij er op dit moment voor gekozen om (nog) geen speciale brokken te leveren voor honden met allergieën. We waarderen alle feedback van onze Barkz members, dus neem vooral contact met ons op wanneer jouw maatje een uitzondering op de regel is.

Wat is nu goed voor jouw hond?

Om te weten wat echt goed is voor je hond is het vooral belangrijk dat je je “boeren verstand” gebruikt. Je kunt natuurlijk niet constant wisselen van brokken, maar het is wel een kwestie van proberen en goed naar je hond (en de ontlasting) te kijken. Ga je een andere brok proberen? Zorg er dan voor dat je langzaam over stapt: Mix de oude brok langzaam af met de nieuwe brok, zo heeft de maag van je hond het niet meteen te verduren.

Wij van Barkz zijn overtuigd van natuurlijke brokken, dus geen kunstmatige toevoegingen. En dat is wat je bij ons krijgt.

** Ben je al een Barker? Laat het ons weten als jouw hond allergisch is, wij gaan dan voor je kijken of er een passende oplossing is.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat