Garantie

Garantietermijn

Per productgroep verlenen wij de volgende garantie:

Xenon kits
Op alle Hilox xenon kits krijg je twee jaar garantie op de complete kit, zowel op de lampen als op de ballasten/ starters.

Accessoires
Op adapters, bekabeling en ballasten krijg je 2 jaar garantie

Hilox LED kits
Op de Hilox LED kits heb je 18 tot 24 maanden garantie

MTB Verlichting
Op de MTB LED verlichting zit standaard 2 jaar garantie, op de accu’s 6 maanden

LED Halsbanden
Op de LED Halsbanden Op alle LED halsbanden zit standaard 1 jaar garantie, dit geldt voor het losraken van stiksel ten gevolg van fabrieksfouten. Op de accu geven wij 6 maanden garantie, let er wel op dat je de accu goed traint. Uitgesloten van garantie zijn halsbanden waaraan schade zit wat is toegebracht door de hond, waterschade bij de niet 100% waterproof halsbanden of verwaarloosde accu’s.

LET OP: Voordat je een defect product retourneert lees eerst onze troubleshooter pagina

*Een eventuele niet goed geld terug garantie kan enkel geclaimd worden binnen de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen.

Garantieprocedure

Het is altijd vervelend als een artikel niet of niet naar behoren functioneert. Volg daarom altijd de gebruiksaanwijzing en raadpleeg ook de handleiding van je product voor eventuele probleemoplossingen.

Als er een artikel direct na ontvangst niet goed functioneert, dien je dit aan ons zo snel mogelijk kenbaar te maken. Lees altijd eerst de troubleshooter pagina zodat je zelf kunt testen of je product echt defect is. Mocht het artikel toch defect blijken, zullen wij altijd een oplossing bieden. Wij adviseren je ook graag als je een artikel elders hebt aangeschaft. Volg de volgende stappen als je een artikel naar ons wilt versturen voor garantie:

1. Meld binnen de garantietermijn dat het het door jouw bestelde product defect is, dit kun je doen door in te loggen in je account. Wanneer je in jouw account naar de betreffende bestelling gaat heb je de mogelijkheid het product aan te melden voor garantie. Heb je geen account? Dan kun je je garantie via de klantenservice aanmelden

Omschrijf het probleem duidelijk.

2. Stuur het defecte artikel zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen naar ons op.

3. Verpak het garantieartikel deugdelijk voordat je het verstuurt. Graag willen we je vragen om de het pakketje niet met meters tape dicht te plakken, door alleen het nodige aan tape te gebruiken maak je het werk van onze collega’s in het magazijn makkelijk én het is ook nog eens milieuvriendelijker.

4. Het RMA formulier (retour formulier) dat je hebt ontvangen hoef je niet te printen, wel is het belangrijk dat je het RMA nummer in- of op de doos vermeld. LET OP: Retourzendingen zonder bijgevoegd RMA formulier of RMA nummer worden niet in behandeling genomen.

5. Voeg een kopie van het aankoopbewijs/ factuur toe.

6. Bewaar altijd je verzendbewijs zodat je een eventuele vermissing kunt claimen bij de vervoerder.

7. Zodra wij jouw zending hebben ontvangen onderzoeken wij het probleem en zullen we we met een passende oplossing komen. Dit is in de meeste gevallen binnen 8 werkdagen.

8. Kijk voor de exacte situaties waarin garantie geldt en uitsluitingen hierop, onder artikel garantie van onze algemene voorwaarden

Neem contact met ons op als je niet kunt inloggen.

Uitzonderingen

Uitgesloten van garantie/ retourneren zijn producten:

– Waaraan schade is toegebracht door de klant of derden.
– Aangepaste producten (afknippen van bekabeling of het openen van de behuizingen waarin elektronica of de accu’s zitten.)

B2B/ Wederverkopers

Uitsluitend in overleg van de verkoopfactuur kan garantie maximaal 6 maanden verlengd worden. Zodat deze periode gebruikt kan worden voor verkoop. De garantieperiode gaat in op het moment van ontvangst.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat