Kleiner, slimmer, krachtiger! Dat is onze nieuwe XTR LED voor je koplamp

led koplamp xtr hilox

Een perfect balans

De Hilox XTR led is de eerste led die klein genoeg is om in elke koplamp te passen en fel genoeg om beter te presteren als een willekeurig marktplaats xenonkitje. Ben jij van plan andere lampen in je koplampen te steken omdat je te weinig licht hebt of omdat je de lelijke gele gloeilampen beu bent? Dan is dit de ultieme led upgrade!led dimlicht hilox xtr

Een hypermodern design met een Eindhovens tintje

Na de 2e generatie leds, de L1 en L2 hebben we een kritische blik geworpen op het design, inbouwgemak en lichtopbrengst. Na 3 jaar hebben we genoeg feedback en data verzameld om het designroer helemaal om te gooien. Met oog op onze lichtstad en de drive om iets unieks te ontwikkelen wat in elke koplamp past is de XTR led tot stand gekomen.

Led koplamp hilox xtr en evoluon

We hebben ons laten beïnvloeden door het futuristische design van het Evoluon en vanuit dat oogpunt zijn de eerste schetsen getekend. Na veel passen en meten hebben we de inbouwdiepte weten te reduceren tot 32mm, wat het inbouwen stukken eenvoudiger maakt.

verschil XTR en L2

Slimme aansturing

Om de Philips Luxeon Z ES led chips het best tot zijn recht te laten komen is er een state-of-the-art aansturing ontwikkeld, ook wel driver genoemd. Deze driver geeft een krachtige en zeer constante stroom, en dit zorgt ervoor dat de leds altijd op hetzelfde vermogen blijven branden en niet minder fel worden naarmate de led chips op temperatuur zijn. De slimme XTR driver zorgt ook voor een perfecte hitte regulering, mochten de led chips te warm worden zal de driver de stroomtoevoer reduceren zodat de leds niet defect gaan. Hiermee loop je dus niet het risico dat je in het donker zonder licht komt te staan, wel zo veilig vinden wij!

De driver is verpakt in een stevig aluminium water- en shockproof jasje en is dus bestand tegen een flinke plens water en kan tegen een stootje.

led dimlicht hilox xtr driver

Maglev Ventilator

In onze L2 led maakte we al gebruik van Maglev ventilator, waardoor de lichtopbrengst kon worden opgevoerd van 2800 lumen naar 3200 lumen. Maar de positie was van de ventilator was niet echt ideaal en nam veel ruimte in beslag. Daarom hebben we de positie veranderd waardoor we een dikke 2cm konden afsnoepen van de totale inbouwdiepte, wat voor dit soort producten enorm is. Hiermee zal de led in 99% van alle koplampen passen zonder aanpassingen aan de koplamp te hoeven maken, waar dit bij de L2 maar 50% was.

Evolution CAN-bus II

De ontwikkelingen in verschillende technieken bij nieuwe voertuigen gaan hard, heel erg hard. Dit blijkt wel want het ontwerpen van de CAN-bus module kostte enorm veel tijd. Veel meten, veel data, veel koppen koffie en overuren. Maar we hebben het voor elkaar, een module die voor nu werkt op 100% van alle voertuigen.

Tot het moment dat een fabrikant weer een nieuwe technologie op de proppen komt, zitten we voorlopig gebakken met de Evolution CAN-bus II module.

XTR Cans bus 2 module

tue 2nd Kleiner, slimmer, krachtiger! Dat is onze nieuwe XTR LED voor je koplamp

Vergelijkend onderzoek

Onze stagiaire Dion van de TU Eindhoven deed al eerder onderzoek naar de diversiteit in led’s voor koplampen. Dit was grotendeels theorie en een klein beetje praktijkervaring. Nu hebben we in samenwerking met de TU Eindhoven een nieuwe test gedaan waarmee we een vergelijk kunnen maken met andere veel verkochte leds van concurrentie.

We vinden het belangrijk om een zo eerlijk en transparant mogelijk onderzoek te doen, en daarom hebben we gekozen om dit met een reflector koplamp te doen. Bij deze koplampen is de kans op een slecht lichtbeeld groter dan bij een koplamp waar een lens in zit en het licht beter op het wegdek geprojecteerd wordt.

Welke LED’s hebben we getest:

1. Onze neuwe XTR LED met Philips Luxeon Z ES chips

2. Een veel verkochte led van een willekeurige concurrent met Luxeon Z ES chips

3. Een product met CSP LED Chips, dit zijn led chips uit Korea die als 2 druppels water lijken op de Z ES chips maar verschillend presteren, deze worden ook vaak verkocht als Z ES led chips op diverse Chinese webshops.

Hitte productie

Zoals je hieronder ziet hebben we 3 meetmomenten, 1 na 30 sec, 1 na 15 minuten en 1 na 30 minuten. We hebben gemeten met een omgevingstemperatuur van 27.3 graden. Ja, het is bij ons lekker warm in de zomer!

temptestoutcome Kleiner, slimmer, krachtiger! Dat is onze nieuwe XTR LED voor je koplamp
led dimlicht temperatuur test

Lichtbundel

En dan eigenlijk het belangrijkste aspect van goede verlichting, de lichtbundel of het lichtbeeld. Waar gaat het licht heen en wat doet de spreiding van het licht met de uiteindelijke lichtopbrengst? We hebben hiervoor een koplamp van een Highlander gebruikt omdat deze koplamp met halogeen ook al een goed lichtbeeld heeft. Zo kunnen we een betere en eerlijkere vergelijk maken.

lichtbeeld xtr led en anderen

Disclaimer:
Ondanks dat onze test zeer nauwkeurig is uitgevoerd is er altijd kans dat er een kleine afwijking is, het lichtbeeld is namelijk sterk afhankelijk van de kwaliteit van de koplamp. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat niet alle autofabrikanten een geweldige koplamp produceren. Aan bovenstaand onderzoek kunnen dus geen rechten worden ontleend.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat