H7 XTR Black LED – Skoda Octavia – Klantreview

led koplamp hilox xtr led H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview

Ben je net als Thomas ook toe aan een upgrade in je koplampen voor meer 3.5 x licht en een luxere uitstraling? Dan zal onze XTR LED kit jouw oplossing zijn. We horen helaas nog erg vaak dat nieuwe auto’s worden afgeleverd met matige tot zelfs slechte verlichting. Dit is natuurlijk balen, maar wel te veranderen zonder al te veel moeite. De XTR kits hebben een lichtopbrengst van 3600 lumen, dit is 3.5x meer dan halogeen! Door te rijden met deze lampen hebben je ogen het wat minder zwaar, en ziet je auto er ook nog eens gaaf uit. Lees hier wat Thomas er van vindt.

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Mijn vorige wagens waren af fabriek voorzien van xenon verlichting en ik mistte de de zichtbaarheid en looks van dergelijke verlichting. Aanvankelijk was ik van plan een aftermarket xenon set te kopen maar in mijn zoektocht naar een degelijke set kwam ik toevallig op artikels uit over LED verlichting van Hilox. De uitleg op hun website van was zodanig helder en overtuigend dat ik niet getwijfeld heb om bij hen een bestelling te plaatsen. De voordelen van LED verlichting waren uiteengezet: zoals een snelle opstarttijd, aangenamer licht, compactere componenten en onderdelen die veel langer meegaan hebben. Dat men daarnaast garandeerde dat dit 100% compatibel was met de huidige CAN-BUS systemen hebben ervoor gezorgd dat ik voor Hilox gekozen heb. De lampen waren online besteld op 5 minuten en waren bij mij thuis geleverd in minder dan 24h na bestelling, een goede prestatie

Hoe ging de installatie?

De installatie gaat in een Skoda Octavia vanaf 2013 zeer vlot. Dit komt omdat er veel plaats is om te werken rond de koplamp en er in de koplamp zelf heel veel plaats is om alles op te bergen. Bovendien klik je simpelweg de oude lamp uit en klik je de nieuwe lamp in de lamphouder. De installatie duurt 5 à 10 minuten per zijde als je het echt rustig aan doet.

Wat is er geïnstalleerd?

Deze producten zijn ook geschikt voor de Octavia:

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de lamp van de LED losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien. Heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk maken.

Wat vind je van het resultaat?

Ik rijd al enkele nachten met deze lampen en ben zeer tevreden. Je hebt veel meer licht dan met halogeen lampen, het licht reflecteert niet fel en is zacht voor de ogen. Het ziet er ook gewoon mooi uit: de verlichting is haast wit. Ik heb de indruk dat deze verlichting beter is dan mijn vorige wagens met af fabriek xenon.

led koplamp verglijk hilox xtr led dimlicht H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview

Heb je nog tips ?

Rond de CAN-BUS module heb ik schuimrubber bevestigd en deze in de koplampbehuizing gestoken. De LED driver heb ik met dubbelzijdige plakband geplakt aan het afdekkapje van de koplamp. Dit zorgt ervoor dat alles netjes in is opgeruimd, de componenten raken elkaar zo niet en er is geen lawaai in de koplamp. Daarnaast heb je geen loshangende/uit stekende kabels.

led koplamp installatie dimlicht H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview

i

Geschikt voor alle Skoda’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED kit in je Skoda of heb je een ander merk auto? Dat kan, de Hilox XTR LED’s kit passen zo goed als in elke auto, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een LED kit met de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

skoda vs volvo koplamp led dimlicht hilox H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview

Nog meer foto’s van Thomas

lichtbeeld reflector koplamp led hilox xtr led H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview
skoda led koplamp dimlicht hilox H7 XTR Black LED - Skoda Octavia - Klantreview

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

LED Dimlicht Kit Hilox XTR Black 3600 Lumen

Rated 4,8/5 based on 21 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat