Verlichting uit op snelweg! Ben jij er al klaar voor?

De komende weken schakelt Rijkswaterstaat onder het mom van besparingen de verlichting uit op veel snelwegen in Nederland. In grote delen in het land wordt het licht tussen 21.00 en 05.00 uur ‘s ochtends uitgedraaid. Op drukke delen gaat de verlichting pas om 22.30 uur uit. Het is dus belangrijk dat als je vaak ‘s avonds en ‘s nachts de weg zit dat je goede verlichting hebt. We zouden Pilotxenonshop niet zijn als we je daar niet bij konden helpen.

Heb je nog standaard halogeen verlichting?

Dan wordt het nu tijd om te upgraden naar xenon verlichting, met xenonverlichting heb je namelijk tot 60% meer licht en worden je ogen minder snel moe. Wegmarkering en borden op de weg lichten op alsof je er met blacklight tegenaan schijnt. Een hele verademing dus om niet meer langzamer te hoeven rijden om goed te kunnen lezen wat er op de borden staat.

Duur?

Je denkt natuurlijk, “dat wordt een duur grapje”? Dat is niet het geval, een xenon upgrade kit van Pilot is er al vanaf € 169,-. En voor de duurdere bolides met geavanceerde boordcomputers, die meten of de lampen wel of niet stuk zijn is er ook een oplossing. Deze oplossing uit de Pro Line serie van Pilot en kost € 199,-. Dat is slechts een fractie van de kosten als van het laten inbouwen van compleet nieuwe xenon koplampen, dan kun je vaak dieper in de buidel tasten. De kosten voor dit grapje lopen tot in de duizenden euro’s. Er zijn merken die hier wel 8 tot 10.000 euro rekenen.

Xenon: Makkelijk in te bouwen

Het is voor de meeste merken auto’s en motoren een kleine moeite om zo’n xenon kit in te bouwen. Je kunt dit zien als een lampvervanging, oude lampen eruit, nieuwe xenon lampen erin. Dan sluit je de ballast (de starter) op de lampen en de voeding aan en klaar is kees. Nog even de bekabeling netjes wegwerken en je kunt nu rijden met 60% meer licht. Zoals veel van onze klanten zeggen, “voor mij nooit geen halogeen meer”.

Heb je al xenon verlichting?

Dan is het zaak dat je de koplampen goed reinigt en ze goed afstelt, je kunt dit zelf doen of door de garagist in de buurt. Als je dit gedaan hebt ben je ook klaar voor de winter en voor de verlichtingsverandering op de snelwegen.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat