Auto LED Verlichting Koopgids

Auto LED

Led verlichting voor je auto, er is al veel over bekend en er zijn talloze producten te koop op internet. Zie jij door de bomen het bos niet meer in led-land? Lees dan deze auto led koopgids.

LED’s voor auto’s zijn er voor bijna alle lampunits, en om er nu achter te komen welke fitting je nodig hebt voor welke unit, hebben we een handige tool waarmee je in een paar seconden alle fittingen kunt terugvinden.

Waarom zou je nu kiezen voor LED en waar moet je op letten? Om het simpel te houden onderscheiden we bij Hilox de leds in 2 groepen.

 1. Auto’s mét CAN-bus
 2. Auto’s zonder CAN-bus.

1. LED voor auto mét CAN-bus

Om het helder te krijgen leggen we eerst uit wat CAN-bus is en wat het doet. CAN-bus; Controller Area Network. Een standaard voor een seriële datatransmissie tussen componenten. Een hoop dure woorden, in het kort houd dit in dat deze computer de lampen aanstuurt en controleert of deze nog functioneren. Zijn je lampen stuk? Dan krijg je een melding van een defecte lamp in je dashboard.

i

Pro tip: Hoe check je of je CAN-bus hebt

Eigenlijk hebben we het in het vorige stukje al een beetje verklapt, haal de voeding van de gloeilamp los, (bijvoorbeeld het dimlicht) vervolgens start je de auto en zet je verlichting aan. Zie je geen fout of defectmelding van je dimlichten. Dan heb je geen CAN-bus. Zie je deze melding wel in je dashboard van je auto, dan heb je wel CAN-bus.

Om producten te laten werken op auto’s met CAN-bus moeten deze producten daarvoor geschikt zijn. De LED’s moeten zo zijn ontwikkeld dat de CAN-bus boordcomputer geen storingen en defecten aangeeft en dat de LED’s in de auto functioneren zonder knipperen.

2. LED voor auto zonder CAN-bus

Voor deze auto’s is het een stuk eenvoudiger, hierin kun je alle producten installeren die zowel geschikt zijn voor auto’s met als zonder CAN-bus. De werking blijft ongewijzigd en je hoeft geen aanpassingen te doen aan je lichtunits.

LED in verschillende licht-units

Je kunt bijna alle gloeilampen in je auto wel vervangen voor energiezuinige en mooiere LED lampen. De lichtunits waar tegenwoordige het meeste de gloeilampen worden vervangen door zijn zijn het dimlicht, grootlicht, mistlicht en meer in het lijstje hieronder.

LED Dimlicht

LED voor Dimlicht

Waar xenonverlichting altijd de overhand had begint deze verlichting na de komst van kwalitatieve led verlichting terrein te verliezen. We zien in een jaar tijd de populariteit van LED dimlichten met 30% stijgen. En dat word nog veel meer als alle LED’s straks ook in auto’s geplaatst kunnen worden waar men een adapter nodig heeft als bijvoorbeeld de Golf 6 en Passat 3B. De LED’s kunnen dus nog niet in elke auto maar daar komt snel verandering in.

Meest verkocht: H7 LED, H4 LED, H11 LED, HIR2 LED

i

Pro Installatie tip: LED Dimlichten installeren

Het installeren van deze LED Dimlichten in je auto is vrij eenvoudig. Het enige wat je vooraf even moet weten is of je voldoende ruimte hebt (55mm) om de led in de koplamp te kunnen plaatsen. Heb je hier voldoende ruimte, dan ga je zeker veel plezier beleven aan de bak licht die je gaat krijgen.

Lees de volledige LED Dimlicht installatie handleiding

Nieuw! Hilox XTR LED kits

Kleiner, slimmer, krachtiger!

Met 3600 Lumen 3.5x meer licht dan met halogeen!

Hilox XTR LED Kits

PRE-ORDER NU MET KORTING ►

Features

 • Lichtsterkte: 3600 Lumen per lamp
 • LED chips: Philips Luxeon Z ES
 • Koeling: Philips Maglev ventilator
 • Levensduur: 50.000 uur
 • CAN-bus II – 100% CAN-bus en storingproof
 • Toepassing: Dim-, Groot- en Mistlichten
 • Goed lichtbeeld* = APK goedkeur
 • Montage: * (super easy)
 • Start stop system proof: Ja
 • Inbouwdiepte: 31.8mm, Bi leds 32mm

Hilox L2 LED kits

Bekijk Hilox L2 Led Kits ►

Motor va. 90,-/ Auto & Truck va. 169,-

Features

 • Lichtsterkte: 3200 Lumen per lamp
 • LED chips: Philips Luxeon Z ES
 • Koeling: Philips Maglev ventilator
 • Levensduur: 50.000 uur
 • CAN-bus I – 98% CAN-bus en storingproof
 • Toepassing: Dim-, Groot- en Mistlichten
 • Goed lichtbeeld* = APK goedkeur
 • Montage: ** (easy)
 • Start stop system proof: Ja
 • Inbouwdiepte: 49mm, Bi leds 55mm

Bekijk de LED Dimlicht video

TIP: Bekijk de video op hoge resolutie en/ of volledig scherm

Wanneer gebruik je je dimlichten

De wet geeft aan dat je het dimlicht overdag bij slecht zicht mag gebruiken. ‘s Nachts is het dimlicht verplicht. De dimlichten hoeven niet aan als de mistlichten branden. Branden de dimlichten en mistlichten aan de voorkant van de auto tegelijk? Dan bestaat de kans dat de reflectie van uw eigen dimlicht u verblindt.

LEDDimlicht

LED Grootlicht

De meeste auto’s hebben het dimlicht en grootlicht gescheiden en enkele auto’s hebben dim- en grootlicht in 1 lamp. Voor de auto’s die dim- en grootlicht gescheiden hebben is er de optie om voor grootlicht ook LED te plaatsen, vaak H7 en H1. Hiermee heb je het voordeel dat in tegenstelling tot xenon de lichten direct op volle sterkte zijn en ook een mooie witte kleur hebben. Houd er rekening mee dat je dat zowel voor dimlicht als grootlicht een led kit moet installeren. Je kunt er ook voor kiezen om enkel het dimlicht in LED uit te voeren.

Voor de auto’s die groot- en dimlicht in 1 lamp hebben is het een stuk eenvoudiger, hiervoor zijn speciale Bi-LED’s beschikbaar. En leverbaar voor de fittingen H4, H13 en HB5.

i

Pro tip: Stel je verlichting goed af

Als je je verlichting goed afstelt hebben andere weggebruikers er geen last van. Veel auto’s hebben een wieltje in de auto waarmee de hoogte van de koplampen kan worden geregeld. Zo kun je deze zo afstellen dat als je op een donkere weg zit net even wat hoger kunt stellen zodat je je grootlicht haast niet meer nodig hebt.

Wanneer gebruik je je grootlicht

Groot licht mag je ‘s nachts gebruiken, zolang je geen tegenligger tegenkomt. Of op korte afstand een ander voertuig volgt. Je mag groot licht binnen de bebouwde kom gebruiken.

Enkele fittingen/ lampen die geschikt zijn voor dim-, en grootlicht

Voor het gemak laten we de afbeeldingen zien van de standaard gloeilampen, zo kun je jouw lamp eenvoudig herkennen.LEDDimlicht

LED Mistlicht

Voor deze lichtunit zijn er een aantal mogelijkheden, je kunt je LED mistlicht uiteraard gebruiken voor mistlicht maar je kunt ze ook ombouwen zodat je ze kunt gebruiken als dagrijverlichting. Hiervoor zijn speciale relais verkrijgbaar die ervoor zorgen dan als je je dimlicht inschakelt de ‘mistlichten’ dimmen of helemaal uit gaan.

LED dagrijlampen

LED Dagrijverlichting

Sinds 2012 zijn fabrikanten verplicht auto’s uit te rusten met dagrijverlichting, deze wet is ervoor om de verkeersveiligheid te bevorderen. Je word met dagrijverlichting aan sneller en beter gezien waardoor de kans op een ongeval wordt verkleind. Veel fabrikanten hebben ervoor gekozen om een halogeen gloeilamp te gebruiken voor de dagrijverlichting. Niet heel erg mooi vinden wij van Hilox. En daarbij komt nog dat een witte LED, veel beter opvalt dan een gele halogeenlamp. Hiervoor hebben we een aantal LED dagrijverlichting lampen beschikbaar.

Er zijn ook complete dagrijmodules verkrijgbaar, deze universele modules kun je vrij eenvoudig in de bumper van de auto monteren. Let er wel op dat de dagrijlampen dimmen of uitgaan wanneer het dimlicht wordt ingeschakeld.

LED stadslicht / parkeerlicht

LED Stadslicht

De LED’s voor stadslicht zijn met stip op nummer 1 het meest bestelde accessoire in combinatie met een LED kit of xenon kit. We hebben een aantal fittingen in ons assortiment waaronder de T10/W5W fitting welke het meeste voorkomt. We zien ook de fitting BA9S en BA9XS regelmatig terug komen in de stadslicht unit.

LED knipperlicht

LED Knipperlicht

Je verwacht het niet, maar ook de gloeilampen voor je richtingaanwijzers zijn vervangbaar door LED knipperlichten ;-). Er zijn talloze modellen van diverse lichtsterktes en kleuren verkrijgbaar. LED’s zie direct en indirect het spiegelglas van de knipperlicht-unit oplichten.

LED kentekenverlichting

LED Kentekenverlichting

Je kenteken moet ten alle tijde goed zichtbaar zijn en aangezien de levensduur van de standaard verlichting telkens niet aan der verwachting voldoet kun je deze maar beter even vervangen door duurzame LED’s. LED Kentekenverlichting zijn beschikbaar in diverse fittingen en maten. Zo zien we de fittingen T10 en C5W het vaakst terug komen.

LED kentekenverlichting worden dus niet alleen vervangen omdat het mooier is, maar ook omdat de LED’s tot wel 15 x langer mee gaan dan de standaard gloeilampen.

LED binnen/ interieurverlichting

LED Binnenverlichting

De LED’s voor binnenverlichting zijn voor de nieuwste auto’s al bijna niet meer weg te denken, zo geven deze LED’s de auto niet alleen een luxere uitstraling maar ook heb je gewoon veel meer licht. Erg handig als je bijrijder een boekje moet lezen of iets uit dat diepe handschoenenvakje moet halen.

LED achterlicht

LED Achteruitrijverlichting

Achteruitrijden is een vak apart, en dan is het handig dat andere weggebruikers ook zien dat je achteruit rijdt. De LED achteruitrijd verlichting is niet alleen feller maar ook beter zichtbaar. Zo word de kans op een ongevalletje stukken kleiner. Achteruitrijd LED’s zijn leverbaar in diverse fittingen. Bijvoorbeeld de BAU15S en de LED met dubbele functie in de fitting BAU15D.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat