Hoe monteer ik een led kit?

Past de Hilox LED in mijn koplamp? Tip: Meten is weten #

Controleer altijd of je voldoende ruimte in de koplampunit hebt voordat je de led kit bestelt. Zo ben je er zeker van dat de installatie probleemloos kan worden voltooid.

De XTR LED’s hebben minimaal 36mm ruimte nodig voor een probleemloze installatie. Voor H4 is dit 38mm. Mocht er uiteindelijk toch te weinig ruimte zijn voor de installatie, kijk dan even naar onze rubber behuizingkappen of ons alternatief op het gebied van xenon. Wij adviseren hiervoor de Hilox Evolution xenon kits.

Goed gemeten? #

Als je weet of je voldoende ruimte hebt, is het ongeveer een half uurtje werk om de LED in te bouwen.

Welke fitting zit er in mijn koplamp? #

Als je niet weet welke fitting er in je koplamp zit kun je de juiste fitting opzoeken in het onderhoudsboekje/ handleiding van de auto, motor of truck. Ook kun je op het lampje zelf kijken, daar staat de fitting ook op.

Wanneer installeer ik de CAN-bus module(s)? #

We adviseren om eerst de LED’s te installeren zonder de CAN-bus modules , start dan de motor van het voertuig en zet de verlichting aan. Werkt de kit zonder foutmeldingen of storingen? Dan hoef je de CAN-bus modules niet te installeren. Krijg je een foutmelding of werken de LED’s niet goed, installeer dan de CAN-bus modules.

Heeft het voertuig een start/stop (en/of PWM) systeem? Onze XTR Led’s zijn niet specifiek ontwikkeld voor dit systeem, door het installeren van de modules kun je voorkomen dat de Led’s (eerder) defect gaan. Dus ook zonder melding, maar met een start/stop/PWM systeem adviseren wij de modules te installeren.

De modules worden alleen bij de Evolution LED kits bijgeleverd.

Meest verkocht: H7 LEDH4 LEDH11 LEDHIR2 LED

Volg ons stappenplan #

1. Haal het afdekkap van de koplamp en meet de afstand van de voet van de lamp tot aan het afdekkap. Is dit meer dan 36mm dan past de XTR LED zonder problemen (bij H4, H13 en HB5 is dit 38mm).

Heb je minder dan 36mm ruimte, kijk dan of een van onze rubber behuizingkappen een optie is om de LED alsnog te kunnen plaatsen. Deze zijn in verschillende diameters verkrijgbaar. Heb je geen ronde afdekkap dan is de 52mm behuizingkap een prima alternatief, de kun je namelijk op bijna iedere behuizing/ afdekkap toepassen.

2. Haal de standaard goeilamp uit de koplamp

3. Sluit de LED aan op de voeding van het dimlicht, groot of mistlicht.

4. Zet de verlichting aan en controleer of de LED’s goed functioneren en of er geen defect melding verschijnt in het dashboard. Is dit wel het geval, plaats dan de bijgeleverde CAN-bus modules (deze worden alleen bij de Evolution kits geleverd).

5. Bij diverse fittingmaten, bijv H7, is het handig om de eerst voet van de LED fitting los te halen en deze in de koplamp te plaatsen, vervolgens vast te zetten en de LED er terug in te draaien.

6. Als de led is geïnstalleerd, buig dan de koper strips op zijn plaats zodat het afdekkap weer terug op zijn plaats kan.

Belangrijk! Als de LED compleet is geïnstalleerd, open je de koperen koelstrips zoveel als mogelijk is. Hierdoor kan de warmte goed worden afgevoerd, en worden de LED’s minder warm. Deze handeling zal de levensduur van de LED lampen bevorderen. Deze laatste stap geldt alleen voor de L1 LED’s. Op L1 LED’s waarbij de koeling niet volledig is uitgewaaierd kunnen we geen garantie geven.

Heb je een H4 fitting? De H4 lampen passen op 2 manieren, en zijn maar op één manier goed geïnstalleerd. Wanneer je de lamp plaatst hoort de “dikkere kant” van de LED lamp aan de onderkant. Doe je dit niet, dan schijnt de LED kit omhoog en verblindt je mogelijk je tegenliggers.

Bekijk de video #

XTR LED Kit #

https://youtube.com/watch?v=vjNrxOD8nNY%3Frel%3D0

L2 LED kit #

https://youtube.com/watch?v=XwmdS-kM-nU%3Frel%3D0

L1 LED kits – 2800 Lumen per lamp #

https://youtube.com/watch?v=4vysWvS44Jw%3Fvq%3Dhd1080

Powered by BetterDocs

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat