Heb ik een goed lichtbeeld met Xenon of LED in mijn dimlicht?

Ja, als je met je standaard/ huidige lichtbron een goed lichtbeeld hebt zul je met een xenonkit of LED kit ook een goed lichtbeeld hebben, alleen dan met hogere lichtopbrengst.

Brandpunt van de lichtbron #

Het lichtbeeld in een lens of reflectorkoplamp wordt voor een groot deel bepaald door het brandpunt van de lichtbron. Schijnt deze precies in het juiste deel van de projector of reflector dan heb je altijd een goed lichtbeeld. Hierdoor wordt je auto motor of truck altijd goedgekeurd tijdens de jaarlijkse keuring.

Belangrijk:Als je je standaard lichtbron wil vervangen door xenon of LED dan is het dus belangrijk dat het brandpunt van deze xenon- of LED lamp exact overeenkomt met de standaard lichtbron. De door ons ontwikkelde xenon en led lampen worden machinaal en met uiterste precisie geproduceerd en zijn ondervonden aan zeer strenge kwaliteitseisen. Ook wordt elk product tot op de micrometer gecontroleerd op afwijkingen en defecten, alleen op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit waarborgen.

brandpunt halogeen led
lichtbeeld led

Uitzonderingen #

Het is een feit dat niet elke voertuigfabrikant een geweldige koplamp maakt. De kwaliteit van het lichtbeeld is dus sterk afhankelijk van de kwaliteit van de koplamp. Heb je dus met de standaard lichtbron al geen geweldig lichtbeeld, dan zul je dat met een lichtbron met hogere lichtopbrengst geen verbetering zien. Er van uitgaande dat de standaard lichtbron van goede kwaliteit is.

Meer redenen slecht lichtbeeld:

  • Lamp scheef in de koplamp
  • *Slechte kwaliteit koplamp
  • Slechte kwaliteit lichtbron, waarbij het brandpunt niet overeenkomt met de originele lichtbron

*Vaak zien we dat auto’s waaraan schade is geweest rondrijden met 2 verschillende koplampen. Er wordt bezuinigd op deze koplampen waardoor men rondrijdt met 1 goed en 1 slechte koplamp, ook is hierbij vaak de kleur van de lampen verschillend. Terwijl er met de kleur van de lamp niks mis is. Tip. Bespaar na een eventuele schade niet op de kwaliteit van de koplamp en laat altijd een nieuwe koplamp plaatsen van hetzelfde merk en type als de originele. Of vervang beide koplampen.

Is het lichtbeeld niet goed doordat je koplamp of lichtbron van lage kwaliteit is of een combinatie van beide, zul je dus eerst de oorzaak van het probleem moeten oplossen.

Powered by BetterDocs

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat