Troubleshooter LED kit

troubleshooter LED kits #

Als er iets aan je Hilox led kit mankeert is dat natuurlijk niet fijn, dat vinden wij bij Hilox ook. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed werken of defect raken, kun je door middel van onderstaande stappen checken of er iets defect is en zo ja wat er defect is.

Als er iets binnen de garantietermijn defect is of misschien net daarbuiten, kun je het defecte onderdeel bij ons claimen voor garantie.

Lees onze garantievoorwaarden


1. Een van mijn lampen doet het niet.
#

1. Controleer of alle connectoren goed contact maken. In geval van slecht contact kun je de connectoren beter aanduwen of contact spray gebruiken en eventueel oxidatie verwijderen.

Mocht bovenstaande niet het probleem zijn controleer dan welk onderdeel gebreken vertoont

2. Wissel de lampen of als je een CAN-bus led kit hebt de CAN-bus modules van links naar rechts om te kijken welk onderdeel defect is. Is 1 van de onderdelen defect dan kun je deze bij ons of bij de dealer waar het product is aangekocht claimen voor garantie.

3. Bij de L1 led variant worden de leds gekoeld middels koelribben. Als deze niet of niet goed worden uitgewaaierd kan de led zijn warmte niet goed kwijt waardoor de leds na een aantal weken defect zullen gaan. Is de koeling niet of niet goed uitgewaaierd zoals in de handleiding duidelijk wordt aangegeven dan vervalt de garantie.

Iets defect binnen de garantietermijn? Claim hier je garantie


2. Mijn lampen knipperen of gaan naar een paar seconden uit
#

Als de xenonlampen knipperen kan dat meerdere oorzaken hebben.

1. De CAN-bus module of lamp is defect. Lees in dit geval de stap 1. hierboven door om dit te controleren
2. De led kit matcht niet goed met de CAN-bus functionaliteit van het voertuig. Neem in dit geval contact met ons op.

Onze LED kits zijn in theorie helemaal doorontwikkeld, toch komen ook wij nog steeds voor verrassingen te staan. We willen dit natuurlijk voor je oplossen. En om je zo goed mogelijk te kunnen helpen willen we graag de volgende informatie van je hebben.

– Het merk, type, en bouwjaar is het voertuig
– Een foto of video van het probleem, stuur deze via onderstaand contactformulier.

Neem hierover even contact op met onze klantenservice.


3. Ik heb een slecht lichtbeeld
#

Een slecht lichtbeeld is vaak de oorzaak van een verkeerd gemonteerde lamp, een slechte kwaliteit koplamp of een combinatie van beide. Niet alle fabrikanten maken namelijk geweldige koplampen.

1. Check of de voet van de lamp goed aansluit in de fitting van de koplamp. Er mag hier geen speling zitten op de lamp. Is dit wel het geval, kijk dan even of de lamphouder nog goed is en of het klemmetje waar de lamp mee vast gezet word nog strak genoeg staat. Deze kun je in veel gevallen nog wat verbuigen of moet vervangen worden.

2. Je hebt een slechte kwaliteit lamp. In dit geval is er maar 1 oplossing. De lamp vervangen voor een betere kwaliteit LED- of xenonlamp.

3. De koplamp van de auto is van slechte kwaliteit. Bij deze koplampen is het lichtbeeld met een halogeenlamp al vrij slecht, het slechte lichtbeeld veroorzaakt vaak strooilicht en verblind tegenliggers. De koplamp van een VW Bora is daar een goed voorbeeld van.

De enige oplossing hiervoor is het plaatsen van een lens in de koplamp of het vervangen van de complete koplamp voor een nieuwe/ betere kwaliteit.

Kom je er niet uit? Vraag het onze technische dienst #

Dit kun je doen door contact op te nemen met de klantenservice.

Powered by BetterDocs

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat