Bi-Xenon in Suzuki Alto 2015 – Klantreview

bi xenon suzuki alto

Een nieuwe auto, dan mag je toch op zijn minst verwachten dat de verlichting goed is, maar niets is minder waar. Slechte verlichting, nachtblind, niet bepaald een goed huwelijk als je het Andrea vraagt. Na wat online research is Andrea bij ons terecht gekomen voor advies en heeft ze de keus gemaakt voor xenon verlichting.

Waarom heb je gekozen voor een xenonkit?

Ik heb in 2015 een prachtige Suzuki Alto gekocht, alleen heb ik niet gelet op de verlichting, want ik dacht, dat zal wel goed zitten met een nieuwe auto. Maar na een paar ritjes in het donker voelde ik me alles behalve veilig. En omdat ik nachtblind ben zie ik met de standaard halogeenlampen dus niet zo heel veel, dus dacht ik laat ik eens een xenonkit plaatsen omdat ik daar veel goede verhalen over heb gelezen.

i

Nachtblindheid: Halogeen vs Xenon – voor en na

Om je een beetje een beeld te geven wat Andrea ongeveer zag met haar standaard verlichting hebben we een mooie illustratie gemaakt van de verschillen. Haast letterlijk dag en nacht verschil en dus vele malen veiliger!

xenon vs halogeen

Natuurlijk kan nachtblindheid voor iedereen weer anders zijn, de een ziet meer dan de ander, maar 1 ding is zeker, je gaat je stukken veiliger en zelfverzekerder voelen als je in het donker beter kunt zien. Dat maakt het autorijden een stuk aangenamer.

Waarom xenon en geen LED?

Xenon geeft vooralsnog het meeste licht, omdat ik nachtblind ben kan ik elke centimeter die ik meer kan zien goed gebruiken, vandaar dat de keus voor xenon er makkelijk was ondanks de iets hogere prijs.

Welke producten heb je geïnstalleerd en waarom?

Ik heb de H4 Bi xenon kit van Hilox gebruikt. Omdat ik er zelf de ballen verstand van heb heb ik me laten adviseren door een specialist, welke de xenonkit ook in no-time had geïnstalleerd. Ook hebben we de stadslicht lampjes welke eerst geel waren, vervangen door mooie witte ledjes.

Gebruikte producten

i

Geschikt voor alle Suzuki’s

Wil jij ook zo’n Hilox Xenonkit in je Suzuki? Dat kan, de Hilox Evolution xenonkit past in elke Suzuki, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een xenonkit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een xenonkit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw Suzuki heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Hoe ging de installatie van de xenonkit?

Als ik de specialist van Hilox mag geloven stelde het niet veel voor, oude lamp eruit, nieuwe lamp erin. Ik was in 30 minuten weer op weg naar huis.

Resultaat:

suzuki xenon

Suzuki Alto, voor en na:

xenon suzuki voor en na

LED stadslicht, voor en na:

led stadlicht suzuki

i

Pro Installatie tips: H4 Bi xenon installeren

Bij sommige H4 koplampen zit het afdekkap precies tegen de lamp aan met de 3 polige stekker. Gebruik in dit geval onze diepere behuizingkappen. Deze Suzuki heeft rubber kappen gekregen met een diameter van 75mm. Hiermee kun je de koplamp weer netjes waterdicht afsluiten. Verder is het aansluiten kinderspel, om het nog eenvoudiger te maken kun je het hoedje van de H4 Bi xenonlamp losdraaien zodat deze makkelijkere in de koplamp te monteren is. Zit de voet van de lamp met hoedje in de koplamp, draai dan de xenonlamp er in.

Installatie H4 Bi xenonkit:

xenon installeren

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat