EU voorschrift

Wat betekent het EU voorschrift /verordening

Heel simpel gezegd is dit een wet die zegt wat wel en niet mag. Deze wet uit 1994 zegt dat lampen met een H of T aanduiding bijv. H7 of T10 niet anders kan zijn dan een Halogeenlamp met gloeidraad. Deze wet is zoals je wel kunt zien uit de tijd dat er nog geen aftermarket xenon en led was. We zijn wel verplicht te vermelden dat lampen met H aanduiding niet worden gemaakt in led of xenon en daarom enkel gebruikt mogen worden op circuit of eigen terrein.

Wetgeving / APK Eisen

Omdat in Nederland enorm veel voertuigen rijden met aftermarket led of xenon is het voor oom agent en de APK keurmeester onmogelijk gebleken te controleren op aftermarket verlichting. Daarom is de wetgeving rondom plaatsen van aftermarket verlichting herzien en versoepeld. Het enige wat nu nog belangrijk is is dat men geen verblindende verlichting voert. Het maakt in deze dus niet uit of dit nu halogeen, led of xenon is.

Geen ECE, vaak wel E-Keur. Het ECE keur zegt dat een product geschikt is voor de openbare weg. Het E-keur wat je op bijv. onze XTR leds ziet zegt dat dit product voldoet aan strenge Europese eisen die gesteld worden aan consumenten elektronica, dat de kwaliteit hiervan gewaarborgd is dus.

Tip

Als je de lichtbron van je dimlicht vervangt, controleer altijd even of je koplampen nog goed staan afgesteld en je geen tegenliggers hindert. Zo voorkom je boze tegenliggers, een afgekeurd voertuig en/of een prentje van een oplettende agent.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat