Bijna alle fabrikanten scoren beneden peil met hun koplampen

Test koplamp resultaten

Als je een nieuwe auto koopt mag je verwachten dat de koplampen van goede kwaliteit zijn. En ze je van een goede lichtbundel voorzien, zodat jij in het donker voldoende ziet om zo veilig mogelijk van a naar b te rijden.

Helaas is dit in de meeste gevallen niet zo volgens een onderzoek van een Amerikaans onderzoeks- instituut.

In dit onderzoek worden diverse tests gedaan met koplampen van een aantal bekende autofabrikanten. En het lijkt erop dat maar een handje vol fabrikanten extra budget heeft gereserveerd voor het optimaliseren van de koplampen.

Welke fabrikanten scoren en welke niet

Hieronder een lijstje met de testresultaten, zoals je ziet is er slechts 1 autofabrikant die een auto op de markt brengt met serieus goede koplampen.

koplampen autofabrikanten

Toch meer licht uit je koplamp?

Hoe kun je nu meer en beter licht krijgen uit je “slechte kwaliteit’ koplamp? Hierin zijn meerder opties. Een veel gebruikte oplossing is een sterkere halogeenlamp. Hiermee kun je een winst behalen van ongeveer 20%.

Maar wil je echt het onderste uit de kan halen, dan kun je maar beter een xenon kit of led kit nemen. Hiermee heb je al snel 300% meer licht uit je koplampen.

Eenvoudig te installeren

Voor het installeren van een xenon- of led kit hoef je geen eerste monteur te zijn. Als je het standaard lampje kunt vervangen zou je in theorie ook een xenon-, of led kit kunnen plaatsen. Je hoeft hierbij nooit geen drastische aanpassingen te doen aan de koplamp. In bijna alle gevallen is het helemaal plug-and-play

Installatie van een LED Kit

lees de complete led kit handleiding

Het onderzoek

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat