H4 Bi LED – Dacia Sandero – Klantreview

h4 bi led kit dacia sandero

We horen het helaas nog steeds erg vaak, nieuwe auto’s met slechte verlichting. Vervelend, maar geen ramp als je de standaard verlichting eenvoudig kunt upgraden met een LED kit. Zo heb je al snel 3 x meer licht dan met de traditionele halogeenlamp. Dit rijdt veel relaxter en geeft extra rust voor het oog, wat de verkeersveiligheid ook weer ten goede komt. En dat het er ook nog eens erg gaaf uit ziet is natuurlijk ook mooi mee genomen.

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Nou, ik was eerst op zoek naar betere halogeenlampen, eerst heb ik de Philips Xtreme vision lampen geprobeerd, iets of wat verbetering was er wel maar het was geen feest om over naar huis te schrijven. Na 3 maanden was er al 1 lamp stuk dus kon ik weer op zoek naar iets wat wel duurzaam is. Zo kwam ik via via terecht bij de LED verlichting van Hilox en heb ik me laten adviseren over welke lamp ik het beste kon nemen.

Welke producten heb je geïnstalleerd en waarom?

Aangezien mijn koplampen zijn voorzien van H4 lampen heb ik de Hilox H4 Bi LED kit uit de Performance serie geïnstalleerd, omdat mijn Dacia geen lampcontrole heeft op de verlichting geeft deze led kit dus ook geen storing. En om het plaatje helemaal af te maken heb ik de T20 lampjes voor mijn dagrijverlichting ook meteen vervangen.

Gebruikte producten

i

Geschikt voor alle Dacia’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED kit in je Dacia of heb je een ander merk auto? Dat kan, de Hilox LED’s kit passen zo goed als in elke auto, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een xenonkit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Hoe ging de installatie van de LED kits?

Het plaatsen van de LED lampen op zich was binnen een paar minuten klaar, de H4 voet is makkelijk los te draaien zodat je deze makkelijk in de koplamp kunt plaatsen om vervolgens de LED erin te draaien. En omdat de driver van de led net niet in de koplamp paste hebben we een kleine inkeping gemaakt in de rubber behuizingkappen zodat de kabels er makkelijk doorheen passen. Enig puntje van aandacht is dat je even checkt of de leds goed in de koplamp geplaatst zitten. Deze kun je namelijk ook op z’n kop monteren zodat de LED’s in het grootlicht deel van de koplamp schijnen waardoor je gegarandeerd boze tegenliggers gaat krijgen.

dacia verlichting voor en na

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

1. Voor de installatie van de H4 LED kit kun je het voetje van de lamp van de LED losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H4 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien.
2. En heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk maken.

installatie H4 LED

Haal de H4 lampvoet los van de LED lamp, zo kun je de lamp makkelijker in de koplamp krijgen

H4 led installatie

De koperen strips die zorgen voor de koeling van de LED kun je makkelijk buigen zodat deze netjes in de koplampunit passen

dimlicht led h4 koplamp

Zorg ervoor dat de H4 LED op deze manier in de koplamp geplaatst wordt

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

h4 dimlicht en grootlicht
led vs halogeen autolampen

H4 Bi led kit

Rated 4,8/5 based on 21 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat