H7 LED Dimlicht – Volvo V50 – Klantreview

H7 LED Dimlicht - Volvo V50

Als je altijd gereden hebt met xenonverlichting en je koopt een nieuwe auto met halogeen, dan val je al snel in een donker gat tijdens je nachtelijke ritten. De eigenaar van deze Volvo heeft om die reden nu onze H7 LED’s voor dimlicht LED’s geplaatst om weer hetzelfde, fijne rijplezier te beleven als met xenon.

N

Nieuw! Hilox XTR LED kit

Dé verlichtings upgrade van dit moment, de XTR led is kleiner, slimmer en nog krachtiger. Door het utlra compacte design is de led nog makkelijker te plaatsen in de koplamp en door een nieuwe slimme driver met temperatuur sensor blijft de led ten alle tijde perfect op temperatuur. Stel de led af met een slimme bus om zo tot een perfecte lichtbundel te komen. Bekijk alle XTR LED’s

led koplamp dimlicht

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Mijn keuze voor LED verlichting kwam doordat ik in mijn vorige auto xenon verlichting had zitten. Dit was origineel vanaf fabriek en ik was zeer tevreden over de hoeveelheid licht. Mijn nieuwe auto was voorzien van halogeen verlichting en het viel me erg tegen hoeveel licht ik daarmee had. Eerst heb ik gezocht naar een aftermarket set xenon, maar doordat hierbij de kans op storingen aanwezig is heb ik ook gekeken naar andere mogelijkheden. Toen viel mijn oog op LED verlichting van Hilox. Omdat de nieuwe auto’s tegenwoordig ook van Led verlichting voorzien worden en het lichtbeeld daarvan zeer goed is, leek het me mooi om deze nieuwe techniek ook eens te proberen.

Hoe ging de installatie van de H7 LED kit?

De installatie is zeer eenvoudig! Doordat de ring van de Ledlamp afgedraaid kan worden is deze eenvoudig te plaatsen, je hoeft daarna alleen de lamp er nog maar in te draaien. Bij de V50 modellen zijn de complete koplampen makkelijk uit de auto te krijgen, hiermee geef je jezelf nog meer ruimte. Bij mijn Volvo is de ruimte tot de afdekkap precies 45mm waardoor je de koelstrippen goed moet ombuigen, maar het past zonder problemen.

Gebruikte LED kit

i

Geschikt voor alle Volvo’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED kit in je Volvo of heb je een ander merk auto? Dat kan! De Hilox LED’s kit passen in zo goed als elke auto, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een LED kit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Wat vind je van het eindresultaat?

Omdat ik al 4 jaar xenon vanaf de fabriek gewend was, was ik wel een beetje kritisch ten opzichte van aftermarket lampen. Maar het resultaat is allesbehalve tegen gevallen. De lampen geven een keurig lichtbeeld, en wat ik ook belangrijk vind, mijn tegenligger heeft er geen last van. Kortom ik ben erg tevreden met het resultaat en ik kan zeggen dat lampen zeker niet onderdoen voor xenon.

Heb je nog tips waar men iets aan heeft voor de aankoop en/of bij de installatie?

De handleiding op internet is duidelijk, hiermee weet je bijvoorbeeld ook wat en hoe je alles op kunt meten, zo weet je voor het bestellen of de lampen erin passen. Een tip die ik mee kan geven is, dat als je twijfelt over je lichtopbrengst, dat je dit zeker moet proberen.

led kit dimlicht volvo v50 H7 LED Dimlicht - Volvo V50 - Klantreview

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

1. Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de LED lamp losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien.
2. En heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk kan maken.

led kit dimlicht volvo v50 installatie H7 LED Dimlicht - Volvo V50 - Klantreview

Bij Volvo kun je de koplamp eenvoudig demonteren, dit maakt het installeren kinderspel

LED dimlicht voor na Volvo V50

Het verschil in kleur, links halogeen, rechts LED

LED stadlicht Volvo V50

Links halogeen stadslicht, rechts LED stadslicht

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

led vs halogeen autolampen

H7 led kit

Rated 4,8/5 based on 21 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat