Hilox LED halsband en Anniek Winters – Wandeltips

led-halsband-tips

Je hond, je beste maatje maar soms ook net een klein kind..

Sinds wij de Nederlandse hondenfluisteraar Anniek Winters hebben weten “te strikken” heb ik me -om niet compleet voor schut te staan- wat meer verdiept in de opvoeding van de viervoeters. Nu heeft team Hilox het best aardig gedaan met onze showroom herder, maar man, wat is het eigenlijk een werk om je hond op een goede manier op te voeden. Ik kon zelf bijvoorbeeld nog geen 2 stappen met onze herder buiten zetten zonder dat mijn schouder uit de kom vloog. Gelukkig heeft het boek van Anniek Winters mij daarin goed geholpen!In deze blog willen we de slapende honden (lees baasjes) wakker maken en wat tips en tricks geven over hoe je een hond nu op een goede manier kunt uitlaten, en hoe een LED halsband daarin kan worden toegepast. Want eerlijk is eerlijk, hoe goed we het ook bedoelen, wat lopen we soms te emmeren..

Hondengedragsdeskundige Anniek Winters

Voor de mensen die Anniek Winters niet kennen gaan we even een paar stapjes terug en beginnen we bij het begin:

‘Hondenguru’ Anniek is net als vele van ons helaas niet geboren met het ‘honden-opvoed-gen’, en ook zij heeft voor hete vuren gestaan bij het opvoeden van haar eerste hond Storm. Storm was een prachtige labrador maar met karaktertrekjes a la tasmanian devil, en ondanks haar opleiding tot hondentrainster lukte het Anniek niet helemaal om Storm goed op te voeden. Maar Anniek zou Anniek niet zijn als ze niet vastbesloten was om hier iets in te veranderen. Haar hulp? Cesar Millan.

Door zichzelf vast te bijten in een trainingsprogramma bij Cesar Millan, heeft Anniek Winters van dichtbij mogen meemaken hoe Cesar te werk gaat en dit zelf kunnen toepassen op haar lieve viervoeter. Inmiddels beheerst Anniek alle technieken omtrent het opvoeden van hond (en baas), heeft ze een leger aan honden mogen helpen, en zijn zelfs de meest lastige gevallen voor haar geen enkel probleem!

i

Anniek en haar roedel

Wist je dat Anniek zowel consults aan huis geeft als in haar eigen roedel? Anniek heeft gemiddeld zo’n 20 tot 45 honden rondlopen die klaar staan om andere honden te helpen!

anniek winters tips Hilox LED halsband en Anniek Winters - Wandeltips

Op deze foto zie je Anniek Winters met een deel van de geweldige roedel die haar dagelijks bijstaat.

De Hilox LED halsbanden en Anniek Q&A

Nu zijn wij natuurlijk erg trots dat ook Anniek voor Hilox heeft gekozen, we hebben haar daarom even de volgende 3 vragen gesteld:

Anniek, kun je vertellen waarom je hebt gekozen voor een Hilox LED halsband?

Veiligheid gaat boven alles! Ik vind het heel belangrijk dat een hond goed zichtbaar is in het donker, om ongelukken te voorkomen.
Het voordeel van een Hilox LED halsband is dat hij een mooi design heeft en de mogelijkheid biedt om de gehele dag als normale halsband te fungeren.

Heb je een favoriete halsband?

Mijn favoriet komt eraan! Dit is mijn eigen ontworpen halsband in samenwerking met Hilox*.
Maar voor nu dragen mijn honden een blauwe, groene en oranje stoffen Hilox halsband met 2 strepen, omdat ik die het leukste vind. En rond de kerstperiode altijd groen en rood, want dat staat dan zo leuk in het donker!

Over deze halsbanden heeft Anniek Winters het:

i

100% waterproof en oplaadbaar

Wist je dat de PX1 halsbanden oplaadbaar zijn én ook te bestellen voor alle zwemmende viervoeters? Check hier onze 100% waterdichte LED halsbanden

Heb je nog handige tips voor baasjes met loslopende honden?

Allereerst; Laat alleen je hond los daar waar het toegestaan is. Zeker in het donker…
Wat ik altijd belangrijk vind is dat je hond niet al te ver van je vandaan gaat zodat je hem goed kan begeleiden indien nodig en dat hij altijd terugkomt wanneer je hem roept.
Wil je hier meer over leren, dan raad ik je aan om mijn boek ‘Samen in balans’ te lezen of op mijn website te kijken: www.anniekwinters.nl

Jouw viervoeter, los of aan de riem?

Nu is een LED halsband natuurlijk handig wanneer je met de hond aan de riem over straat loopt, maar zo’n Hilox LED halsband is ook wel erg handig als je maatje wel eens los loopt. Na uren besteden aan het kijken van ‘The Dog Whisperer’, en het lezen van ‘Samen in Balans’ heb ook ik nog de nodige tips weten te bemachtigen. Hier de Hilox top 3!

1. Safety First!

Wanneer je een wandeling gaat maken is het aan te raden van de voren na te denken over de veiligheid. Zorg bijvoorbeeld voor een stevige riem en halsband. Wist je dat de Hilox LED halsbanden een trekkracht van 100kg aan kunnen? Ook raden we aan om ’s avonds altijd goed verlicht de straat op te gaan, dit kun je doen door reflecterende kleding te dragen of gebruik te maken van een veilige LED armband. Voor de honden adviseren wij uiteraard de super gave oplaadbare Hilox LED halsbanden.

2. Laat de energie de vrije loop

Gebruik het veldje om de hoek niet als “wandeling”, hetzelfde geldt voor de achtertuin. Zorg voor een stevige wandeling waarin de hond zijn of haar energie kwijt kan. Je zult merken dat het (los)spelen met andere honden dan een stuk makkelijk zal gaan.

3. De gouden tip

Ken je eigen hond! Het is niet erg om toe te moeten geven dat er nog aan goed gebalanceerde hond gewerkt wordt.
Maar erken het als jouw hond (nog) niet altijd even goed luistert of misschien zelfs af en toe agressief is. Als je weet dat jouw maatje naar andere honden uit kan vallen, houd ‘m dan aan de lijn. Zoek uit welke manier voor jou en de hond werkt om hem of haar toch in een groep te introduceren. Kom je hier niet zelf uit? Bespreek het eens met andere baasjes (ja, echt!), lees het boek van Anniek Winters, of vraag haar om een consult.

Anniek led halsband Hilox LED halsband en Anniek Winters - Wandeltips

Lieve baasjes en viervoeters, wij wensen jullie veel wandelplezier! Oh, en van leuke actie foto’s van de honden met een LED halsband worden wij erg vrolijk, stuur ze gerust in!

*Ben jij ook zo benieuwd naar de unieke Anniek Winters LED halsband? Houd beide Facebook pagina’s goed in de gaten voor de release van deze stoere, gave, veilige en vooral ook mooie halsband!

Like Anniek Winters op Facebook!

Oplaadbare LED halsband

Rated 4,8/5 based on 321 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat