Hilox Evo Rally Xenonkit – Audi A3 – Klantreview

Xenon Audi A3

De Hilox Evolution Rally xenonkit – het vlaggenschip uit ons xenon-assortiment in een hele mooie Audi A3, een zeer complete review met mooie foto’s van de installatie en het eindresultaat waar onze klant erg trots op is

Waarom heb je gekozen voor een xenonkit?

In deze Audi zaten standaard halogeenlampen. deze lampen zijn behoorlijk inefficient. Heel erg veel licht heb je er niet van, en ze produceren een hoop warmte. Omdat ik vaak op donkere wegen rij, heb ik besloten om een xenonkit aan te schaffen. Daarbij komt dat xenon een veel mooiere en stoerdere uitstraling heeft. De xenon lampen die ik heb gemonteerd hebben wit licht, met een blauwe tint.

i

Geschikt voor alle Audi’s

Wil jij ook zo’n Hilox Xenonkit in je Audi? Dat kan, de Hilox Evolution xenonkit past in elke Audi, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een xenonkit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet perce 2 rechter handen nodig!) en een xenonkit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw Audi heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Welke producten heb je geïnstalleerd en waarom?

Ik heb de H7 Hilox Evo Rally xenonkit gebruikt. Ik hoorde heel veel goede verhalen over de Hilox Evolution serie. toen ik alle xenon kits van Hilox op een rijtje ging zetten, kwam ik de Hilox Evolution Rally tegen, deze kit is extra bestand tegen schokken en dergelijke omdat er om de kabels nog een extra buitenmantel zit, en dat sprak me wel aan, een beetje extra bescherming kan nooit kwaad dacht ik, al is het misschien niet echt nodig in een auto die voornamelijk op de snelweg rijd.

Hoe ging de installatie van de xenonkit?

Het installeren van de xenonkit ging buitengewoon goed. Alles is goed en duidelijk uitgelegd. Het enigste wat ik niet heb gedaan is de koplampen verwijderd voor de montage van de kit. Hiervoor moest de voorbumper eraf, en was bang dat ik de lak zou beschadigen met demonteren. Ik heb het dus zonder geprobeerd, en dan ging prima! Het is allemaal iets krapper, maar het is te doen. Het enige waar ik een beetje creatief moest zijn was hoe ik de ballasten ging monteren. Achter de koplampen is namelijk echt geen plek. Ik heb de meegeleverde stripjes gebruikt, en iets aangepast, en de ballasten boven de radiateur geplaatst, zie foto’s…

Xenon Audi A3 voorkant

Xenon audi A3 nachtview

Audi a3 xenon voor en zijkant

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met xenon afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gavallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

Audi A3 Xenon montage

Wat vind je van het eindresultaat?

Het eindresultaat is precies wat ik hoopte. Heel veel en mooi licht, met een stoere uitstraling. Al met al zeer geslaagd!

h7 led kit renault megane verschil 2 Hilox Evo Rally Xenonkit - Audi A3 - Klantreview
h7 led kit renault megane resultaat Hilox Evo Rally Xenonkit - Audi A3 - Klantreview

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat