H7, H7C, H7R, Hoe zit het nu?

Er zijn voor de H7 koplampen diverse soorten H7 fittingen, maar wat houd het in en is het echt nodig?

Als eerst zul wat moeten weten over de theorie van de autolamp én het lichtbeeld. Een goed lichtbeeld wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de lichtbron. Met name het brandpunt van de lamp is zeer cruciaal bij het krijgen van een correct lichtbeeld. De xenonlampen die je bij ons in het assortiment vindt hebben ten alle tijde hetzelfde brandpunt als de standaard lamp, wat resulteert in een lichtbeeld dat hetzelfde is als met de originele lamp.

H7 xenonlamp

De "standaard" H7 xenonlamp is goed voor elke koplamp, zowel reflector als lenskoplamp. In 99% van de gevallen zul je altijd een goed lichtbeeld hebben; een lichtbeeld dat gelijk is aan het lichtbeeld met de originele H7 lamp.

H7R xenonlamp

De H7R waar de R staat voor reflector en kan in een zeldzaam geval, waarbij de koplamp van zeer slechte kwaliteit is een oplossing bieden. Houd wel in gedachte dat dit gaat wel ten koste van de lichtopbrengst. Aangezien het verschil zo minimaal is hebben we ervoor gekozen om alleen de "normale" H7 lamp te voeren omdat je dan geniet van een optimaal rendement. Je zou dus kunnen zeggen dat de H7R xenonlamp zorgt voor minder licht en een lichtbeeld wat niet veel beter is dan de H7 xenonlamp.

H7C xenonlamp

Deze variant kan wel erg nuttig zijn, aangezien sommige auto's een koplamp hebben waarbij de standaard lamp simpelweg te lang is. Voor deze auto's heb je de H7C lamp nodig, BMW 1 Serie, Alfa 146, Mini met H7 fitting.

Bestel de beste kwaliteitH7 Xenonlamp

Categories: Xenon verlichting