LED Dimlicht – Porsche Cayenne – Klantreview

LED dimlicht porsche

Zo’n geweldig mooie auto zonder goede (en mooie) verlichting, dat is erg jammer. Dat vond onze klant van deze mooie Porsche Cayenne ook. LED dimlicht upgrade; is hét antwoord voor deze auto, nu is de plaatje compleet!

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Ik was op zoek naar een lamp die niet alleen meer licht geeft maar ook de looks van mijn Cayenne zou veranderen. De LED Ik vind halogeenverlichting ouderwets en goedkoop ogen en zeker niet passen bij een moderne auto zoals een Porsche Cayenne. Daar hoort mooi en strak wit dimlicht in te zitten. Nu had ik vervolgens de keuze uit Xenon verlichting en LED verlichting. Ik heb de voordelen en nadelen van Xenon en LED verlichting tegen elkaar afgewogen en daarbij gekozen voor LED vanwege de gunstigere prijs en de makkelijkere inbouw.

Hoe ging de installatie van de H7 LED kit?

De installatie was vrij eenvoudig eigenlijk. Porsche maakt gebruikt van een ijzeren bevestigingsclip waarmee de originele H7 lamp is bevestigd in de koplampunit. Deze clip heb je ook weer nodig om de LED lamp te monteren alleen de binnenkant van de clip is vierkant maar de LED lamp is rond dus dit moet worden aangepast. Van de binnenkant van de clip moet een klein beetje worden weggeslepen met bijv. een dremel zodat een rond gat ontstaat waar de LED lamp doorheen past. Dit is vrij eenvoudig en is nauwkeurig te doen.

Daarna draai je de afneembare plastic ring van de LED lamp en verwijder je het rubberen ringetje wat eronder zit. Dit rubberen ringetje heb je niet meer nodig. De clip klik je vervolgens op de plastic ring. Voordat je dit samen vast kunt draaien op de LED lamp moet je eerst de voetjes aan de onderkant van de clip met een tang naar buiten buigen zodat ze de LED lamp niet raken.

De clip en de plastic ring draai je vervolgens vast op de LED lamp en je kunt alles weer monteren. Ik heb de CANBUS modules niet aan hoeven te sluiten.

Gebruikte LED kit

i

Geschikt voor alle Porsche’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED kit in je Porsche of heb je een ander merk auto? Dat kan! De Hilox LED’s kit passen in zo goed als elke auto, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een LED kit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Wat vind je van het eindresultaat?

De LED lampen geven mooi wit licht (niet blauw) en het staat erg chique. De lampen zijn feller dan de halogeen lampen maar het is niet zo fel als ik had gehoopt. Mogelijk dat dit in toekomst met alle ontwikkelingen wel kan.

Heb je nog tips waar men iets aan heeft voor de aankoop en/of bij de installatie?

De bevestigingsclip van Porsche is niet los te krijgen bij de dealer dus ga voorzichtig te werk met de dremel en maak hem niet kapot. De handleiding op internet is duidelijk, hiermee weet je bijvoorbeeld ook wat en hoe je alles op kunt meten, zo weet je voor het bestellen of de lampen erin passen. Een tip die ik mee kan geven is, dat als je twijfelt over je lichtopbrengst, dat je dit zeker moet proberen.

LED dimlicht H7
LED H7

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

1. Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de LED lamp losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien.
2. En heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk kan maken.

LED dimlicht installeren porsche

Bij de Porsche Cayenne kun je de koplamp eenvoudig demonteren, dit maakt het installeren kinderspel

LED dimlicht voor en na

Het verschil, boven halogeen, onder LED

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

H7 LED Dimlicht kit

Rated 4,9/5 based on 19 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat