LED Koplamp Upgrade Renault Megane – Hilox XTR Black LED kit

led koplamp upgrade renault megane

Veiligheid én een luxere look, dat is waarom Kyle zijn halogeenkoplamp van zijn Megane uit 2012 heeft geüpgrade naar led koplamp. De lichtopbrengst van de standaard halogeenlampen valt dermate tegen dat dit ten koste gaat van het zicht en dus ook de veiligheid. De geïnstalleerde XTR led brengt daar verandering in en wij hebben de review van een zeer tevreden Kyle hieronder samengevat.

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Ik heb gekozen voor LED verlichting vanuit zowel het veiligheidsoogpunt als het cosmetisch oogpunt.
De standaard halogeen koplampen van de Renault Megane vielen kwa lichtoprengst tegen. Daarnaast was de kleur van het licht absoluut niet passend bij de dagrijverlichting onder de koplamp.

Hoe ging de installatie?

De installatie ging erg eenvoudig. Voor de installatie hebben we eerst gekeken of de auto een melding gaf op het dashboard als we eerst een lamp demonteerden. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn, de CAN bus module hebben we dus niet aan hoeven sluiten.
Verder was het plug and play. Het uiteindelijk terug monteren van de koplamp unit was lastiger dan de installatie zelf, maar dat ligt aan de auto.

Wat is er geïnstalleerd?

Deze producten zijn ook geschikt voor de Magane:

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de lamp van de LED losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien. Heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk maken.

Wat vind je van het resultaat?

Het eindresultaat is niet anders dan geweldig! Zowel de lichtopbrengst als de kleur van de verlichting is perfect. Deze lampen maken de auto af!

led koplamp dimlicht renault megane

Heb je nog tips ?

Controleer van te voren of je de CAN bus module moet installeren door eerst de originele koplamp te ontkoppelen en vervolgens de lampen aan te zetten. Als je geen melding krijgt op het dashboard is de installatie enorm makkelijk te doen.

led dimlicht installeren renault megane

i

Geschikt voor alle Renault’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED kit in je Renault of heb je een ander merk auto? Dat kan, de Hilox XTR LED’s kit passen zo goed als in elke auto, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een LED kit met de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

led dimlicht koplamp renault megane LED Koplamp Upgrade Renault Megane - Hilox XTR Black LED kit

Nog meer foto’s van Kyle

led dimlicht koplamp renault megane2 LED Koplamp Upgrade Renault Megane - Hilox XTR Black LED kit
renault megane 2012 led dimlicht dark road LED Koplamp Upgrade Renault Megane - Hilox XTR Black LED kit

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

LED Dimlicht Kit Hilox XTR Black 3600 Lumen

Rated 4,8/5 based on 21 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat