MTB Led op je stuur of op je helm?

Een veelgestelde vraag aan Hilox is… Moet ik nu een MTB LED op mijn stuur, of op mijn helm plaatsen? Nou, daar is maar 1 goed antwoord op…..

 Beide natuurlijk! Niet omdat we je graag 2 led’s willen verkopen, maar wel omdat we je de beste “night bike ervaring” willen bieden! Mocht je door persoonlijke redenen toch een limiet op je budget hebben, dan willen we je toch graag op weg helpen om de juiste keus te maken….  

 

Helm bevestiging

Met een mountainbike led op je helm is vooral fijn voor de korte bochten, zo heb je het licht altijd precies waar je heen kijkt en waar je naartoe wilt. Zo mis je nooit een gladde boomwortel of kuil. Niet alleen goed voor je zelfvertrouwen maar bespaard je ook een retourtje ziekenhuis of tandarts 😉 mtb led hx2 hilox op helm Voor op je helm moet je natuurlijk een led hebben die én veel licht geeft én niet te zwaar weegt. De HX2 is hiervoor wat ons betreft de perfecte kandidaat. En klein lampje, met 2 XML U2 cree leds die goed zijn voor 1600 Lumen en een 4400mAh accu!

Stuur bevestiging

Misschien wel de meest gebruikte toepassing, de stuurbevestiging. Geen poespas aan je helm, geen gereedschap (wat overigens ook niet nodig is bij de helmbevestiging) gewoon een led met een bulk licht in de richting waar jij heen stuurt. Deze bevestiging heeft als voordeel dat je geen kabel en extra gewicht in en naar je shirt hebt. De accu’s beginnen namelijk bij een gewicht van een slordige 70 gram. Besluit je om een mtb led op je stuur te plaatsen dan is er voldoende keus bij Hilox. Zo word de HX3 mtb led veel verkocht en de HX6 + MTB led met wel 3000Lumen. Deze leds hebben meerder CREE Leds die zorgen voor een zeer hoge lichtopbrengst en een zeer strakke lichtbundel. hx6+ mtb led verlichting

 

TIP!

Gebruik de Hilox front mount, met deze coole mount plaats je je mtb led precies in het midden van je stuur, zo heb je je lichtbundel altijd precies in midden. Zo heb je nog voldoende ruimte voor de rest van je gadgets als een gopro of garmin 😉 front mount met hx4+ 2   Ben je beginnend night biker? Lees dan onze how to over night biken en hier nog 10 redenen om te gaan biken in het donker 😉 Njoy!  

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat