MTB Led review Hilox HX4+ enSX3

Hilo-X Recentie – Pascal Goudkuil

zaterdag 20 december Bij de post zat een pakketje, ja de logo’s van Hilo-x lachte me toe op de doos. na even gepronkt te hebben met mijn nieuwe verlichting ging ik verder met de dingen van de dag… 22.00 uur de dozen gaan open en voor het eerst installeer ik de lampen op mijn fiets en helm. Om te wennen fiets ik een kleinstukje het bos in. 3/4 km en weer terug.  


Bekijk de toffe video van Pascal

Het wennen was er niet echt, de MTB Led lampen zijn zo breed en fel dat ze je makkelijk door het parkoers loodsen. De spanning van het donkere bos geeft een kick maar geen obstakel. Ik zet nog eens aan voor de laatste meters richting huis. in de verte die ik 2 gekleurde puntjes, het zijn de ogen van een vos die mij aan staat te kijken, wat een malloot op een fiets…. thuis aangekomen ben ik onder de indruk van de 2 kleine lichte krachtpatsers en weet zeker dat een nieuw fiets avontuur begonnen is.!

1 x Hilox HX4+ met 6200mAh accu

MTB Led review Hilox HX4+ enSX3 Fijne compacte lamp met een goede lichtbundel en en een fijne kleurtemperatuur. Niet geel maar ook niet te wit! Dit spreekt me ook erg aan bij het product. Bevestiging  De bevestiging met het speciale elastiek werkt goed en je kunt de lamp makkelijk in hoogte verstellen. Ook het monteren en afhalen gaat makkelijk dus je hebt niet te veel werk met het demonteren na je nightride. Accu’s De compacte accu is makkelijk te bevestigen en houd lang vol. exacte tijd heb ik niet gemeten. Fijn aan het systeem is dat het gaat knipperen als het bijna leeg is en je dan al knipperend genoeg tijd hebt om het bos uit te komen. 1 x Front mount In mijn ogen een absolute aanrader. De front mount, deze centreert de HX4+ perfect op je stuur waardoor de bundel zich mooi voor de fiets uitschijnt. en hij weegt praktisch niets.

1 x Hilox SX3 met 3200mAh accu

mtb led sx3 hilox Oke eenmaal gemonteerd ziet het er raar uit op je helm ik heb wel de verleng kabel gebruikt om het net iets langer te maken van onder mijn fiets jack vandaan. Eenmaal het bos in met deze kleine schijn werper en je zou niet weten wat je zonder zou moeten. Door de SX3 krijg je een beter zicht in de bochten en single tracks. Deze lamp maakt het systeem ook geweldig. Note: De SX3 is uit ons assortiment. hiervoor is de HX2 Black MTB LED voor in de plaats gekomen.

Hilo-X Recentie – Pascal Goudkuil

*Kleine tip: probeer de lichten op zo’n laag mogelijke stand, in het bos wennen je ogen vanzelf en spaart dit de accu zodat je nog langer kunt genieten van je night ride.

1 x Helm strap

De helm strap. Makkelijk te monteren op je helm en zit goed vast. Ook d.m.v. het elastiek systeem. Naar mijn idee kan dit wel licht verschuiven in de hoogte door wat hobbels. je stelt het ook zo weer bij. ps. Ik zou ook wel een hoofd-strap willen om te kunnen trailrunnen met de SX3. Ik weet niet of deze beschikbaar is?

1 x set Clip on leds

Makkelijk mee te nemen, de clip on leds, en fijn voor de mede-weggebruikers. Het door kruissen van de bewoonde wereld is fijner als je goed zichtbaar bent. En zo kunnen de lampen uit zodat je je tegenligger niet verblind want de “grote(kleine)”lampen zijn erg fel! – zijn niet enorm waterproof, wat eindigden in een klein mankement met vocht (achterlicht) door dat ik een paar plassen niet kon ontwijken. – witte front licht kleurt wit mee door de leds en kan daarom afleiden op je stuur.

Laatste + en – punten.

Ik heb nooit met andere lampen gereden die zo krachtig waren. Hoewel het led lampen zijn worden ze als nog vrij heet na lang gebruik. Als je met meerdere personen rijd zie je dat de kleur temperatuur van Hilo-x erg fijn aan de ogen is. Hierbij kan je helaas wel last hebben van de gele (dus feller ogende) lamp van je naasten rijder. (Kortom koop met je hele team de zelfde serie 😉 ) Helaas is er in Nederland de regel dat je na zonsondergang het bos niet in mag. Rond deze tijd word er druk gejaagd in de bossen dus kan dit lastig zijn voor je rit. ondanks ik naast de MTB route woon heb ik uitmoeten wijken naar apeldoorn om goed te zoeken naar onverharde paden.

afsluitend met een absolute plus.

De ervaring van je mountainbike bij nacht is geweldig. De stilte van het bos en het tijdstip maken het magisch. Dit zonder het donkere bos een obstakel is de 2 lampen loodsen je perfect door de paden (misschien wel beter als met licht) wel zijn steile heuvels en afdalingen even wennen gezien de afstelling qua hoogte van de lampen dan heel belangrijk zijn. Dit maakt dat de nigh-tride een heel andere technische kennis en techniek vraagt van jou als rijder.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat