Xenon Skoda Octavia – Pilot xenon Pro Line

Pilot Xenon inbouwen; Review + Handleiding

logo Inleiding   De auto waar de set in wordt geplaatst is een Skoda Octavia 2 uit 2004.

Twee weken voor deze review heb ik er noodgedwongen 2 nieuwe H7 Halogeen lampen in moeten plaatsen. Doordat ik deze lampjes zelf heb geplaatst, heb ik direct in kunnen schatten of ik de Xenon lampen ook zelf in zou kunnen bouwen. Via een advertentie van gebruiker TooTall op Skodaforum.nl, is gebleken dat het inbouwen van deze set zeer gemakkelijk uitgevoerd kan worden. In deze advertentie geeft hij aan dat de ballast in de koplamp is verwerkt. Dat lijkt mij de perfecte manier om het ook te doen!    

De Keuze   Ongeveer 6-7 jaar geleden kwam ik Pilot xenon lampen voor de eerste keer tegen bij de Nederlandse importeur. In de tussentijd zijn de lampen naar mijn gevoel beter geworden en is er meer keuze gekomen in de diversiteit aan “kleuren”. Gebruikers die een setje van Pilot hebben, zijn er over het algemeen goed over te spreken en ik heb er weinig problemen over gelezen/gehoord. Als je kijkt naar de populariteit van dit merk, dan behoort deze denk ik wel bij de meest bekende aftermarket xenon lampen, hier in Nederland. Ik zie in diverse fora dat men voor zo’n € 50,- xenon verlichting uit China laat komen die er, op het oog, hetzelfde uitzien als die van Pilot. Hoe goed of slecht deze Chinese lampen zijn durf ik niet te zeggen. Is Pilot eigenlijk wel een stuk betrouwbaarder dan deze Chinese lampen of andere grote merken? Dat is een vraag die ik niet kan of zal beantwoorden. Dit komt doordat ik geen andere merken tot mijn beschikking heb en doordat er weinig benchmarks van xenon verlichting aanwezig zijn op het internet. Hierdoor is het lastig om uit te zoeken welk merk het beste is.  

Specificaties   Hier is de lijst van specificaties voor de Pilot Pro Line duo kit en de verkoopprijzen van 01-10-2013: Prijs voor deze set inclusief CAN-bus aansluiting ligt momenteel (Oktober-2013) op € 199,- incl. BTW en verzending.   Wilt u meer lezen ga dan naar het Tweakers blog van Herman   Bron: https://kiswum.tweakblogs.net/blog/9427/pilot-xenon-inbouwen-review-%2B-handleiding.html

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat