Top 10 Nederlands Mooiste Losloopgebieden voor je hond

Met je hond wandelen is leuk, maar je vriendje mag niet zomaar overal los lopen. Wij zochten daarom de 10 mooiste en populairste losloopgebieden in Nederland voor je uit.

Met je hond los heb je veel meer plezier

In Nederland, net als vele andere landen mag je je hond niet zomaar laten loslopen. Word je hierop betrapt dan heb je een prentje te pakken van een euro of 60.

Het wandelen met je hond in een losloop gebied bespaart je niet alleen een boete maar is ook een stuk aangenamer. De baasjes van andere honden zijn gewend dat er honden rennen, spelen met elkaar en naar elkaar blaffen. In een niet losloopgebied heb je namelijk altijd mensen die volgens ons baasjes zeuren dat je hond los loopt en bang zijn voor honden. Daarnaast leert je hond in de losloopgebieden omgaan en sociaal te zijn met andere honden. Zoals je leest, heel-veel-voordelen dus!

Na wat onderzoek hebben we een top 10 samengesteld van losloopgebieden door heel Nederland. Er zijn er veel meer maar bij deze moet je zeker een keer gaan kijken.

1.

Loonse en Drunense Duinen – Noordwest

Van de 4 losloopgebieden in de Drunense duinen is dit de meest populaire. De loslooproute staat prima aangegeven met bordjes en na afloop kun je lekker een pilsje en een hapje doen bij het naastgelegen cafe restaurant, waar je ook je auto kunt parkeren. Zelf gaan we hier minimaal 1 keer per maand naartoe omdat we hier fijn kunnen wandelen en alle honden los lopen. De baasjes zijn hieraan gewend.

Oja, tenzij je van een uitdaging houdt, een rolstoel is hier door het vele losse zand niet aan te raden.

Hera met herders Top 10 Nederlands Mooiste Losloopgebieden voor je hond

2.

Erkemederstrand & Nulderdijk

Erkemederstrand & Nulderdijk

Dit 1.5 km lange honden losloopstrand ligt er erg mooi bij en het is altijd lekker wandelen langs dit strand. Je mag hier van 1-september tot 1-maart met je hond onaangelijnd wandelen. Buiten deze data moet de hond dus vanzelfsprekend zijn aangelijnd.

Je kunt over de 5km lange dijk helemaal doorlopen tot Zeewolde wat ook erg leuk wandelen is. Het beste kun je parkeren op het parkeerterrein langs de Ekemederweg. Het hondenstrand heeft een eigen ingang.

Voor een drankje en een hapje toe kun je terecht bij Strandpaviljoen de Jutter, honden mee naar binnen is hier geen enkel probleem.

Erkemederstrand & Nulderdijk

3.

Lange Duinen

Lange Duinen honden losloopgebied

Je hond los in De Lange duinen (onderdeel van de Soesterduinen) is een echte aanrader om een dagje weg voor te plannen. Het ‘levend’ stuifzand zorgt ervoor dat elke keer als je er komt het landschap iets is veranderd, zo wandel je nooit 2 keer hetzelfde stuk ;-). Honden mogen overal los lopen, ze kunnen een frisse duik nemen en oefenen voor zeehond. Neem voor de zekerheid wel een riem mee als je weet dat je hond niet door 1 deur kan met paarden en ruiters want die lopen hier ook.

Je kunt je auto Parkeren kan bij Brasserie de Lange duinen aan de Foekenlaan 25 te Soest, het is gratis!

4.

Rozendaalse Veld

honden losloopgebied Rozendaalse Veld

Zand, heide, bergen (voor Nederlandse begrippen), bos, voor honden het losloop-paradijs op aarde. Het Rozendaalse veld hoort bij de Veluwe Zuid waar je uren lang kunt wandelen en rennen met je hond. Je hoeft hier nergens naar te kijken behalve in de zomer, dan kan het fietspad nogal druk zijn. Neem voor de zekerheid even een riem mee als je hond niet altijd even goed zijn oren gebruikt.

Parkeren kun je op de parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg, helemaal aan het einde.

5.

Hondenbos Het Leesten

Het Leesten

Voor de mensen die toch wat bang zijn aangelegd dat hun hond weg loopt is dit de ideale plek. Dit volledig omheinde gebied kun je in totaal 3km met je hond wandelen, zowel links- als rechtsom. Natuurlijk kun je hier ook prima toeven als je hond nooit wegloopt. Je hond mag op de Natte Neuzenroute overal los lopen maar moet wel in de buurt blijven.

Parkeren kan aan de Hoenderloseweg 191 bij de Kiosk Ughelse Berg

6.

Landgoed Groenendaal

landgoed groenendaal

Groot, groter, grootst; Dit prachtige honden losloopbos is maar liefst 80 hectare groot waar een groot diversiteit aan dieren loslopen als Schotse hooglanders en herten. Dit gedeelte is natuurlijk omheind en mag je niet met de hond betreden. Je kunt je hond hier ook prima laten zwemmen aangezien het water heel geleidelijk aan diep wordt

Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen aan de Burgemeester van Rappardlaan, Groenendaal of aan de Sparrenlaan.

7.

Middelwaard

middelwaard

Dit mooie losloopgebied kun je vinden aan de Lek bij Vianen. Je kunt heerlijk wandelen rondom de grote zwemplas, en het hondenstrand leent zich uitstekend voor onze zwemmende rakkers. Ook zul je hier verschillende grote grazer ontmoeten. Let op: Er is een naastgelegen recreatie strand, hier moet de hond wel aan de riem. Controleren doen ze regelmatig, dus neem een riem mee. Voor rolstoelgebruikers is deze plas niet vriendelijk.

Parkeren kan op het parkeerterrein naast het losloopgebied en is gratis.

8.

Hoorneboegse heide

hoornboegse-heide

Dit enorme gebied (145 ha) is samen met de Zwarte Berg onderdeel van het Goois bos, en is een heerlijke plek om uren rond te dwalen met je viervoeter. De hond mag gedurende het hele jaar bijna overal los lopen, maar let er wel op dat de hond geen geintjes uit haalt bij de grazers in dit gebied.

Parkeren kan op 2 plaatsen: Tegenover restaurant “vliegveld Hilversum” (Noodweg 43) of bij het pannenkoeken restaurant “De Rading” (Noodweg 4)

9.

De Groene Weelde

groene weelde

Tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen vind je dit mooie en grote recreatie gebied. Omdat de Groene Weelde ook beschikt over speelvelden e.d. moet je hond op sommige plaatsen even aan de lijn, dit staat netjes aangegeven. Midden in het gebied vind je Big Spotters Hill, dit is een uitkijkpunt waarvandaan je een prachtig een uitzicht hebt.

Parkeren kan gratis bij het “Pannenkoeken Paviljoen” aan de Kruisweg 1625 in Cruquius, aan het einde van de Paviljoenlaan in Hoofddorp of bij de ingang van het Herdenkingsbos aan de Spieringweg in Vijfhuizen..

10.

Amsterdamse Bos

amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos is een van de mooiste losloopgebieden van Nederland. Je kunt hier samen met de hond heerlijk wandelen en pootje baden en je maatje mag bijna overal loslopen. Omdat de meeste paden verhard zijn is het bos ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het gebied is groot en je kunt hier uren rondlopen, maar let wel op andere “gebruikers”.
Er zijn veel fietsers, hardlopers en ruiters te vinden, dus let goed op je viervoeter.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats bij “Grand Café De Bosbaan” of op de kleinere parkeerplaatsen langs de rondweg van het bos. Let op: In het hele gebied geldt de regel: Per begeleider mogen er maximaal 5 honden mee. Voor rolstoelgebruikers is dit gebied door de vele verharde paden prima te doen.

Hondenvoer 100% Natuurlijke

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat