VW Polo LED Dimlicht Koplamp Upgrade – Hilox XTR Black H7

vw polo led koplamp upgrade

Veel licht en weinig vermogen, dat is waarom Ruud zijn halogeen koplampen van zijn Volkswagen Polo uit 2014 heeft geüpgrade naar LED koplampen. De lichtopbrengst van de standaard halogeenlampen valt dermate tegen dat Ruud besloten heeft zijn mooie bolide te voorzien van LED. Wij hebben de review van de tevreden Ruud hieronder samengevat.

Waarom heb je gekozen voor een LED kit?

Na onze ervaringen thuis met LED en in de auto met Xenon, dit keer gekozen voor nieuwe techniek en kwaliteit van HIilox LED in de auto. Veel licht, weinig vermogen, en een kwalitatief geheel maken dit een goede keuze.

Hoe ging de installatie?

Dat was niet heel eenvoudig voor een onhandige klusser zoals ik, maar met ondersteuning van Hilox uiteindelijk een prima resultaat. Veel YouTube filmpjes kijken en goed de handleiding lezen is mijn advies.

Wat is er geïnstalleerd?

i

Pro Installatie tips: LED kit installeren

Voor de installatie van de H7 LED kit kun je het voetje van de lamp van de LED losdraaien, dit maakt de installatie nog eenvoudiger. Je zet dan eerst de H7 voet vast in de koplamp zodat je vervolgens de LED er zo in kunt draaien. Heb je te weinig ruimte? Kijk dan eens of de diepere rubber behuizingkappen de installatie mogelijk maken.

Wat vind je van het resultaat?

Fantastisch, wat een licht en wat een resultaat! Veel contrast, groot licht niet meer nodig en uiteindelijk een strak lichtbeeld.

vw polo halogeen naar led

Heb je nog tips ?

Vergeet vooral niet te controleren of je nog een extra adapter nodig hebt voor het fixeren van de lamp in je lamp unit. Het is vervelend als je de auto uit elkaar hebt liggen en je moet toch nog iets bijbestellen (zoals ik heb ervaren).

vw polo adapters voor led

i

Geschikt voor alle Polo’s

Wil jij ook zo’n Hilox LED dimlicht kit in je Volkswagen of heb je een ander merk auto? Dat kan, de Hilox XTR LED’s kit passen in zo goed als elke auto: jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een LED kit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet perse 2 rechter handen nodig!) en een LED kit met de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw auto heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

vw polo met led

Nog meer foto’s van Ruud

vw polo dimlicht koplamp hilox xtr

Ruud: “Halogeen verlichting is toch niet wat je wilt in een auto tegenwoordig. Xenon en LED is niet alleen een trend, maar qua licht vele malen beter. Dus starten maar met die upgrade…”

vw polo led installatie

Ruud: “Handig, de koplampunit van de CrossPolo kan eruit! Vele malen makkelijk om overal bij te kunnen maar vooral heel fijn als het buiten -7 graden is.”

canbus melding

Ruud: “To Canbus or not to Canbus, that’s the question! Oftewel even controleren wat er nodig is voor de installatie, maar dit lijkt me duidelijk. Canbus dus, want anders gaat alles flikkeren.”

vw polo stadslichten led

Ruud: “Stadslicht blijft nu wel sterk achter bij al dat LED geweld, dus ook maar gelijk het stadslicht erin. De installatie van het stadslicht is zo gedaan, nu is alles netjes in balans!”

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

LED Dimlicht Kit Hilox XTR Black 3600 Lumen

Rated 4,8/5 based on 21 reviews
Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat