Xenon Kit – Seat Leon 2005 – Klantreview

Xenon Kit - Seat Leon 2005

Als je in een buitengebied woont moet je kunnen vertrouwen op verlichting, goede verlichting wel te verstaan. Daarom koos Johan voor onze nieuwe Hilox Evolution 2 xenonkit. Een betrouwbare kit die makkelijk te installeren is en een flinke bulk licht produceert, meer dan genoeg voor op de slecht verlichte wegen in Friesland, Overijssel en Drenthe.

Waarom heb je gekozen voor een xenon kit?

In de vorige auto had ik al xenon ingebouwd, maar dit zat niet in mijn nieuwe Seat Leon. Mijn woon-werk route is in Friesland, Overijssel en Drenthe, daar zijn de wegen slecht verlicht. De standaard lampen hadden veel te lage licht opbrengst en xenon is hier de lichtbron bij uitstek om ook daar veilig te kunnen rijden.

Hoe ging de installatie van de H7 LED kit?

In 1 woord eenvoudig. Ook omdat ik het al een keer eerder gedaan heb. Maar de instructies zijn duidelijk en met het juiste gereedschap kan het niet mis gaan. Natuurlijk moet je auto wel voldoende ruimte bieden om de lampen, zonder morren, aan te kunnen sluiten en de ballasten netjes weg te werken.

Gebruikte Producten (Als bundel met korting te bestellen)

i

Geschikt voor alle Seats

Wil jij ook zo’n Hilox Xenonkit in je Seat? Dat kan, de Hilox Evolution xenonkit past in elke Seat, jong, oud, dik of dun. Het enige wat je nodig hebt is een linker en een rechterhand, (een xenonkit installeren is erg eenvoudig, je hebt dus niet persé 2 rechter handen nodig!) en een xenonkit in de juiste fitting. Weet je niet welke fitting jouw Suzuki heeft? Check dan onze fittingzoeker of neem even contact met ons op.

Wat vind je van het eindresultaat?

Geweldig! 6000k veel meer licht opbrengst dan standaard H7 lampen.

seat leon halogeen vs Xenon Kit - Seat Leon 2005 - Klantreview

Heb je nog tips waar men iets aan heeft voor de aankoop en/of bij de installatie?

Bekijk hoeveel ruimte je hebt om de ballasten e.d. netjes in je auto weg te werken. Neem hier rustig de tijd voor en pas dit proef, dus haal niet direct de dubbelzijdige tape los. Indien je LED wilt, bekijk hoeveel ruimte er is om de koelribben in je koplampen netjes te plaatsen.

i

Pro Installatie tips: H7 xenon installeren

In sommige gevallen past de platte Evo 2 ballast in zijn geheel in de koplamp. Zorg er dan wel voor dat je controleert of de hoogteverstelling goed werkt. En controleer ook het lichtbeeld. Teken met de halogeenlampen de licht donker scheiding op de muur of garagedeur, deze tekening moet na de installatie van de xenonkit hetzelfde zijn.

xenon montage seat

i

Pro Installatie tip: Dimlichten met LED afstellen

Omdat er aan de koplamp zelf niks wijzigt behalve de lamp hoef je in de meeste gevallen de koplamp niet opnieuw af te stellen. Maar toch is het verstandig om even te kijken of je geen tegenliggers verblindt. Zet je auto met de standaard verlichting tegen een muur en zet met een potlood of stift een streep op de scheidingslijn van de lichtbundel. Controleer na installatie van de LED’s of dit nog hetzelfde is.

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat