Xenon op de motor, waar moet ik op letten?

Voor extra veiligheid met super veel licht

Wil je de koplamp of koplampen van jouw motor upgraden van halogeen naar  motor xenon? Dan helpen we je hier op weg om zo de beste keus te maken. Voor veel motorrijders is het erg belangrijk goed gezien te worden in het verkeer.

Men kan daarom een aantal maatregelen nemen om beter zichtbaar te zijn. Een daarvan is een upgrade van de koplamp. Het is erg eenvoudig de koplamp om te bouwen van standaard halogeen naar super fel xenonlicht. Zo heb je niet alleen tot 70% meer licht, maar u bent ook vele malen beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Lees meer over hoe u een goede xenonkit herkent.

Wat is er nu belangrijk aan een xenonkit en waar moet u op letten?

1. Kies de juiste fitting.. Om te bepalen welke fitting je nodig hebt is er een handige tool beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook even het instructieboekje van de motor raadplegen of even het lampje uit de koplamp halen. De meest voorkomende fittingmaten voor motoren zijn H7 en H1. Alle andere fittingmaten kunnen ook gewoon besteld worden. Voor de fittingmaten H4 en HB5 adviseren we de bi xenon kits. Hiervan is het lichtbeeld het meest optimaal en heb je meteen het grootlicht ook uitgerust met xenon. 2. Bepaal de kleur van de xenonlampen Omdat het belangrijk is om goed zichtbaar te zijn adviseren de kleur 6000k. Dit is voor motoren veruit de best verkochte kleur. Puur omdat dit de beste combinatie is voor opvallende kleur met een hoge lichtopbrengst. Er zijn zo’n 7 verschillende kleurtemperaturen leverbaar mocht je toch een ander smaakje willen.

motor xenon h7

Hoe installeer ik de motor xenon kit?

De installatie is heel eenvoudig, in de meeste gevallen is het inbouwen binnen een half uurtje gepiept. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, de motoren waarbij weinig ruimte is bijvoorbeeld een naked bike. Hierbij is het even wat meer werk om de bekabeling netjes uit het zicht weg te werken. We hebben hiervoor een handleiding beschikbaar. Deze is weliswaar voorgedaan met autokoplampen. Lees ook de how-to van een Pilot xenon klant. Maar het principe van de aansluiting is exact hetzelfde. De stekkerverbindingen van de xenonkits zijn waterdicht en kunnen dus wel tegen een plasje water of een flinke regenbui.

Het afstellen van de koplamp

In de meeste gevallen is het niet nodig om de koplamp af te stellen. We adviseren om de motor met het halogeenlicht tegen de muur of garage te schijnen en even af te tekenen waar de scheidingslijn van het licht zit. Als dit met de xenon hetzelfde is hoef je de koplamp niet verder af te stellen. Mocht het wel afwijken, controleer dan eerst of de xenonlamp goed aansluit in de koplamp. Vervolgens kun je middels een stelschroef de koplamp hoger of lager afstellen zodat je geen tegenliggers verblindt.  

Ook interessant!

• Wat is de beste xenon kit voor mijn auto of motor? • Xenon en defecte boordcomputer!? Voorkomen is beter dan genezen..

 

Close ✕

Prijs

Fitting

Soort kit

Kleurtemperatuur

Kleur led halsband

Maat